TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 20 december 2008

Plastmästerskapet för intetsägande klubblag!


Manchester United spelade i veckan Världsmästerskapet för klubblag och slog japanska Gamba Osaka. Segersiffrorna var ett riktigt hockeyresultat för Sir Alex manskap. 5-3 och en finalplats mot ecudorianska mästarna Liga De Quito. Matchen spelas imorgon i på International Stadium i Yokohama och skulle United vinna så är det isåfall det första engelska laget genom tiderna som vinner turneringen. Då United senast var med i turneringen så bortprioriterade Sir Alex densamma. Ett b-betonat lag ställdes ut på planen och med dunder och brak åkte man snabbt ut. Efter att styrelsen nu har övertygat Sir Alex om proportionerna så har han nu också fått en ny huvudprioritet. Den bästa röda elvan kommer ställas mot Liga De Quito.
Historia kan med andra skrivas imorgon. Själva turneringen är en riktig plastsörja skapad av grundarna och ivrarna inom den moderna fotbollen. Jag kan knappast tänka mig att spelarna i United är mer taggade att åka till Japan för att möta Al Ahly, Adelaide och sydamerikanska gäng än att hellre spela en match mot exempelvis Bolton hemma på Old Trafford.
Supportrarna skiter i vilket. Unitedsupportrarna på plats i turneringen är uteslutande fans från Asien. Supportrarna hemma i England ser matchen på tv och rycker på axlarna åt jippot som FIFA har upprättat. Australiens bidrag till jippot är Adelaide FC. Ett lag från en kontinent där fotbollen inte alls är utbredd, vidare populär och inte heller bra. Adelaide sägs hålla hög allsvensk klass i en liga som hade varit motsvarande med den danska. För att inte prata om Waitakere United. Jag du läste rätt. Laget är Nya Zeelands bidrag och låter inte som någon direkt skrämselhicka. Mexikanska Pachuca, egyptiska Al Ahly och Gamba Osaka från värdnationen samt finalisterna är lagen i detta koncept som tagits fram för de stora pengarnas skull.

Förövrigt så läser jag även att porslinsdockan Fredrik Ljungberg skadat sig i sin nya klubb Seattle. Han är borta i 10 veckor från spel. Personligen så tycker jag att han varit borta de senaste åren.

Toppmatcher i League One idag då Leicester möter Peterborough, Leeds åker till Milton Keynes medan Millwall tar emot Crewe Alexandra hemma på The New Den. Lagen spelar ut varandra. Håller Leicester hela vägen?
Wycombe Wanderers marcherar på i League Two och har uppflyttning som mål till nästa säsong. Shrewbury borta idag är bara en dag på jobbet för laget med djurgårdsfärgerna.

Bra fotboll på tv hela dagen. Senare under dagen är det ett claret&blue möte. Aston Villa gästar Upton Park. Då gästar jag soffan med ryggläge.

Inga kommentarer: