TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 6 december 2008

Some news from League One!

Millwall har i året League Two bäst hemmafacit. På 9 hemmamatcher är det 7 vinster och en oavgjord.
MK Dons har bäst bortafacit med 19 poäng på 9 matcher.
Detta till trots leder Leicester ligan. Lagom är med andra ord bäst.

Greg Abbott heter den nya huvudtränaren i Carlisle. Han har tidigare varit tillfällig tränare i klubben men utsågs till huvudtränare efter att John Ward fick sparken efter en dålig inledning på säsongen.
Under sin tid som tillfällig tränare vann ha med klubben tre av sex matcher. Detta räckte för att Carlisle styrelse skulle anställa honom och ge honom fullt förtroende.
44 åriga Abbott har tidigare själv varit aktiv spelare. Coventry City, Bradford City, Halifax Town och Hull City har alla varit hans arbetsgivare. Han har nu signat ett 18-månaders kontrakt med klubben. Helgens match mot Swindon blir hans första som officiell huvudtränare. Carlisle ligger på en 17:de plats i tabellen 11 poäng före jumbon Crewe Alexandra.

Wimbledon var med när FA Premier League bildades 1992. Man var ett stabilt mittenlag under flera år, med en sjätteplats 1993/94 som bästa resultat, innan man åkte ner i division 1 år 2000. Klubbens låga publiksiffror och konkurrensen från andra Londonklubbar gjorde att man år 2003 flyttade verksamheten till Milton Keynes, cirka tio mil norr om London. Efter säsongen 2003/04 bytte klubben namn till Milton Keyne Dons. En styggelse var skapad. Ett perfekt verk av den moderna fotbollen och dess dolk i ryggen på sporten vi alla älskar.
Klubbens ägare Pete Winkelman är ett känt namn inom musikkretsar i Storbritannien. En promotor som även äger utvecklingsföretaget Inter MK samt en hel del musikstudios över hela England. Det var även Winkelman som uppmuntrade flytten från Wimbledons Selhurst Park till nyskapade Stadium MK. Winkelman har skapat ett framgångsrikt lag av den småklubb som han grundade. I dagsläget ligger man på en bekväm andraplats efter 18 omgångar. Tränaren och förra Chelseaspelaren Roberto Di Matteo blev utsedd till November månads tränare för League One. I årets lag finns Sverigebekantingen Ali Gerba och även den norska veteranen Tor André Flo. Målet är andraligan, The Championship och det är ett delmål för Winkelmans framtidsprojekt.

Crewe Alexandra grundades 1877 efter dåvarande prinsessan Alexandra. Laget är hemmahörande i staden Crewe i grevskapet Cheshire i nordvästra England. Staden är viktig del i det engelska järnvägsnätet. Gresty Road heter arenan och man har döpt läktarna efter järnvägen. Bland annat Railway End och Railtrack Stand. Det är inte för inte som man då kallas ”The Railwaymens”
Årets inledning i League One har dock ej gått på räls. Två vinster efter arton omgångar och endast 9 poäng gör att supportrarna redan nu blickar neråt i seriesystemet. Hopplösheten, frustrationen och besvikelsen har mynnat ut i många olika reaktioner. Ägaren John Bowler entledigade i början av november manager Steve Holland och istället sattes Dario Gradi in som en tillfällig lösning. Detta var inte heller en fungerande lösning. Det har gått så lång att man nästa vecka väntas presentera en ny manager.
I helgen spelar man en sexpoängsmatch mot Cheltenham i striden om jumboplatsen.
Bägge lagen har dock seger i bagaget från förra förra efter lyckade framgångar i FA-cupen.
Leicester är en anrik förening. Man vann bland annat ligacupen senast år 2000 och har flera års spel i högsta ligan som merit.
Inför säsongen 2002/03 lämnade klubben Filbert Street och flyttade in i nybyggda Walkers Stadium. Säsongen innan hade man åkt ur Premier League och på grund av uteblivna inkomster samt kostnaderna för att bygga den nya arenan, hade klubben skulder på 30 miljoner pund. Trots detta kom Leicester på andra plats i division ett och gick åter upp i Premier League. Man åkte ur Premier League igen och säsongen 2004/05 kom klubben på femtonde plats i The Championship.
13 februari 2007 köpte den amerikansk-serbiske affärsmannen Milan Mandarić klubben för motsvarande 300 miljoner kronor. Förhandlingarna hade varit långdragna, och att affären till slut roddes i hamn kom som en lättnad för många Leicester-fans. Mandarić sade direkt efter att hans bud blev accepterat och han därmed blev den nye ägaren av Leicester City, att han "satsar på att ta City upp till Premier League inom tre år, och allt annat vore ett misslyckande". Löftet och drömmen blev istället ett grovt misslyckande. Man ramlade ur The Championship och spelar denna säsong i League One. Där inledde man svagt i början men växte till sig efter några omgångar och i dagsläget leder man ligan.
Personligen tror jag att man som enda lag i ligan med ett någorlunda starkt fungerande klubbygge med tradition och erfarenhet klarar av att hålla sig på förstaplats året ut.Man har bland annat flera spelare i truppen som har varit med enda sedan tiden då man spelade i Premier League. Flera stöttespelare som exempelvis anfallarna Paul Dickov och Barry Hayles samt mittfältaren Matt Oakley och rutinerade försvararen Marc Edworthy.
Dessa spelare tillsammans med manager Nigel Pearson, som förövrigt själv är gammal duktig fotbollspelare, är många gånger bättre än övrigt motstånd i ligan. Om de bara vill och håller säsongen ut vill säga.

Inga kommentarer: