TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 9 december 2008

Tränarfloppar, klubbfloppar och derbytoppar!






Jag är besviken på West Ham. Förlust igår i derbyt mot Spurs med 0-2 och ett passningsspel som inte fungerar överhuvudtaget.
Antingen så är de inte bättre än så eller så kan inte Zola få dem att prestera bättre. Noble ska spela från start och Carlton Cole borde förpassas utanför startelvan.
Zola är nog fel person att leda laget. Har man inte resurser att spela ett fint passningsspel med bollen på marken skall man inte göra det. Förbannat stilrent hemmaställ man har förövrigt. Det snyggaste i Premier League?

Jag är skeptiskt till många managers som är föredetta spelare.
Paul Ince, Mark Hughes, Roy Keane, Gustavo Poyet, Dennis Wise och i detta fallet Zola.
Alla var bra spelare under sin karriär, men det betyder inte att de är bra tränare. En del människor verkar tro det.
Blackburn borde göra sig av med Ince snabbt. Han är inget att ha.
Han gjorde förvisso ett förbannat bra jobb med MK Dons men sen gjorde han likt Magnus Pehrsson, hoppade på första bästa jobb i en större klubb istället för att stanna i en mindre klubb och utvecklats som manager. Får han kicken från Blackburn är han tillbaka på ruta ett igen, precis samma sak kommer hända Pehrssonom det inte funkar i Danmark
Svennis hade nog fått bättre ordning på City än vad Hughes lyckats med. Förra året hade de en bra balans och struktur i laget men allt det verkar borta nu.

Mark Hughes är för ”liten” och för oerfaren att coacha ett bygge som strävar efter framgångar.
Svennis hade kunnat få finess på West Ham. Även på lag som exempelvis Sunderland.
Bägge lagen hade mått bra av honom som ledare.

Men det är i år som Svennis skulle coachat City.
Hughes floppar och han kommer att göra det rejält.
Ett lag med överbetalda utlandsproffs och divor av alla möjliga slag.
Han har ju tillbringat många år I Portugal och Italien och har bra koll hur man “behandlar” spelare från sydamerika eller sydeuropa

Crystal Palace tryckte ner Southampton rejält i skosulorna igår. Den finska landslagsmannen Kuqi, Beattie och Ifill hade stor dag på Selhurst Park då The Saints besegrades med 3-0.
Det var inte många år sedan Southampton hade Matthew Le Tissier i laget och spelade i Premier League. Svenskarna Anders Svensson, Michael Svensson, Alexander Östlund, Mikael Nilsson och Andreas Jakobsson spelade med laget. Idag harvar man i botten av The Championship och den enda svensken som är kvar i klubben är Michael ”Killer” Svensson.
Otursförföljd med många skador. En olycka kommer, som man säger, aldrig ensam.

Förövrigt så vann Norwich östderbyt i söndags mot Ipswich med 2-0. Som vanligt i derbyn så var stämningen på topp och jämfört med svensk fotboll så hade de bägge en intensitet och hastighet som hade rankats som guldkandidater i Allsvenskan.



Frågan är hur många svenska lag som klarat sig kvar i Premier League eller i detta fall The Championship?

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller inte med dig om Zola. Låt han sätta sin prägel på laget iform av egna värvningar så tror jag faktiskt att han kan få till det, big time.

Med den mediokra trupp han besitter idag klandrar jag verkligen inte honom.

/Tyneside