TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 3 december 2008

Skoningslösa Burnley!

20 åriga Kevin McDonald vaknar säkerligen upp med ett leende på läpparna idag. Som tvåmålsskytt i gårdagens Ligacupmatch mot Arsenal så har han all rätt att göra det.
Skall sanningen fram så var det en mycket välförtjänt seger till hjältarna från Turf Moor. Resultatet var närmare 3-0 än en reducering. Och återigen fick den danske målvakten Brian Jensen visa sina talanger. Kan tänka mig att hans landsman Bendtner fick sig en syrlig harang på danska efter matchen.
Burnley ångar på. Det har Londonlagen fått erfara. Fulham åkte ur, det gjorde Chelsea också och igår fick Arsenal smaka på en 2-0 förlust.

Hade Wenger förväntat sig en lätt match för vidare avancemang i cupen så trodde han fel.
Hans besvikelse måste idag vara stor. Flera av The Gunners var bortgjorda av ett inspirerande Burnley.Det unga Arsenal som fanns på plan igår hade endast en spelare med erfarenhet. Nyförvärvet från Manchester United, Marc Silvestre kunde inte göra något åt situationen. Vilja slog klass, eller rättare sagt, vilja slog entusiastisk ungdom.
Detta är ett solklart tecken på att storklubbarna framöver borde hysa mer respekt till de mindre klubbarna i de lägre regionerna. Nu spelar visserligen Burnley i den näst högsta ligan men ses av etablissemanget som en liten klubb mot en storklubb som Arsenal.
Små resurser mot en världsekonomi. Klasskillnader överallt i organistionerna.
Detta märktes dock inte igår. En seger för den riktiga fotbollen.

Inga kommentarer: