TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 20 december 2008

Hårresande nyheter!

Det fanns uppenbarligen något positivt med Keanes avgång från Sunderland. Någon ny tränare är ännu inte klar. Länge spekulerades det i att Sam Allardyce skulle ta sig an uppgiften men då denne istället skrev på för Blackburn kom ett nytt namn upp på tapeten. Fransmannen Gerhard Houllier som en gång i tiden styrde och ställde i Liverpool. Tillfällig tränare tills ny manager presenteras är den tillfälliga lösningen Ricky Sbragia. Under Sbragia har man tagit två tre-poängare. Den senaste idag på KC Stadium i Hull. Hemmalaget besegrades med de förödmjukande siffrorna 4-1. Djibril Cissé avslutade på övertiden The Makems målskörd för dagen med en mycket orginell frisyr. Även Cissé har förstått att GAIS är det rätta.

I veckan som var besegrades holländska Herenveen i Uefa-cupen. Portsmouth verkade vara på gång. I dagens match mot Bolton bevisade man raka motsatsen. Förlust med 2-1 efter ett trösmål av drasuten Peter Crouch. Det svänger om Pompey. Manager Tony Adams, föredetta försvarare av hög klass kunde bevittna två baklängesmål efter endast tre minuters spel. Håll tätt bakåt? Frågan är om Tony Adams är mogen för uppgiften som manager i Premier League?

Blackburn har påverkats av samma effekt som Tottenham gjorde av Redknapps tillkomst. Sam Allardyce var receptet på framgång. Detta bevisades med en gång hemma på Ewood Park då ett ytterst blekt Stoke krossades med 3-0 efter två mål av sydafrikanske Benni McCarthy. Gamla ägaren och avlidne Jack Walker ler säkert i sin grav. Walker familjen har gjort ett bra nyförvärv till klubben. Allardyce har länge varit en personlig favorit. Att han fick sparken från Newcastle säger mer om turbulensen i Newcastle med ägare, styrelse och supportrar. Jag är fullt övertygad om att Big-Sam kommer göra ett bra arbete i Blackburn. En lagom mellanstor klubb. Nu återstår det att prestera lika bra i fortsättningen. Då kanske de glesa läktarna på Ewood Park börjar fyllas. De är på tiden.

Serieledarna i de lägre divisionerna ser framtiden an. Wolverhampton, Leicester och Wycombe leder sina serier med flera poäng före tvåorna och vann alla sina matcher idag. I Wycombe ser det bäst ut. Efter dagens vinst leder man League Two med hela 9 poäng. Managern Peter Taylor, som förr var ledare för engelska U21-landslaget, har ett bra koncept på ett vinnande lag. Låt hela laget delta i framgången. Istället för att enstaka spelare lyser upp klubben så fördelas målskörden i Wycombe. Man har ingen spelare i 10-i-topp skytteligan. Alla tar sitt ansvar för att bidra med framgång.

Leeds supportrar pendlar mellan hopp och förtvivlan. Mestadels förtvivlan. Idag förlorade man borta mot jippolaget MK Dons med 3-1. Det som såg så lovande ut i början av säsongen är nu en 9:e plats i tabellen.

Birmingham har tappat sitt fäste i toppen av The Championship. Detta efter dagens match hemma på St Andrews mot konkurrenten Reading. Reading gick segrande ur striden med 3-1 och befäste andraplatsen. Sebastian Larsson sägs ha varit mycket blek i sin insats.

Resterande del av lördagsafton skall spenderas i soffan framför tv:n. Magen spökar. Jag önskar mina vänner i det mycket duktiga indiebandet The Regiments en lyckad spelning ikväll. Det är dem värda. Själv får jag kurera mig med något vänligt för kistan. Det hoppas jag att jag själv är värd.

Inga kommentarer: