TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 10 december 2008

Historia skrivs på olika sätt!

Ebbsfleet United FC, tidigare Gravesend & Northfleet Football Club, är en engelsk fotbollsklubb grundad 1946. Hemmamatcherna spelas på Stonebridge Road, i Northfleet. Smeknamnet är ”The Fleet”.
Klubben bildades genom sammanslagningen av Northfleet United och Gravesend United FC 1946.
Klubben köptes 19 februari 2008 av MyFootballClub. MyFootballclub är ett nytt koncept inom fotbollen där det inte längre är en stark ägare som styr över klubben utan klubben ägs istället av alla delägare i Myfootballclub. Medlemmarna är med och röstar om spelarköp och andra viktiga ställningstaganden som har med klubben att göra. Man spelar till vardags i Football Conference. Non-League vill säga.


Inför säsongen 2008/09 sålde man sin bästa spelare John Akinde till Bristol City.

Övergången blev historisk då ägarna av Ebbsfleet FC, the My Football Club members, dvs. supportrarna, hade möjlighet att rösta om Akinde skulle säljas. Av de över 30 000 personer som hade rätt att rösta utnyttjade 7 500 möjligheten och över 80 procent stödde en övergång. Köpande klubb hade anonymiserats, endast villkoren för övergången framgick.

Treårsavtalet kostade, förra säsongens kvallag till Premier League, £140 000.
I dagsläget ser det ut som att Ebbsfleet gjorde den bästa affären.
Det Bristol City som denna säsong ligger på 15:de plats i The Championship är en blek skugga av fjolårets lag som mötte Hull på Wembley om en plats i Premier League. Trots detta betalade Akinde av sig med en gång då han nätade i premiären mot Plymouth i en match som slutade 2-2.

Svensken Benny Lennartsson tränade klubben 1998/99 och anses vara storebror i staden och som också har Bristol Rovers på fotbollskartan. Derbyna lagen emellan är hetska men då Rovers i år spelar i League One får man isåfall hoppas på möten i cuperna. Citys arena Ashton Gate är förövrigt en riktigt stämningsfull arena.

Staden ligger ett stenkast från Wales och har en population på närmare 400.000 invånare.
Stort nog för att vara ett lag i högsta serien.
Dags då att bekänna färg i kvällens drabbning borta mot Ipswich.



Även Watford har halkat ner till en placering på den nedre halvan av The Championship.
Störste supportern Elton John håller säkerligen varenda tumme då man möter lika motgångs drabbade Norwich ikväll hemma på Vicarage Road.

Matcher mitt i veckan i England är de bästa. Bäst stämning och ett rivigt tempo både på plan och på läktaren.

Inga kommentarer: