TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 4 augusti 2009

Bättre Boro-koncentration utan Mido

För motsvarande 78 miljoner kronor lämnade Mido 2006 Tottenham för att bli en i raden av överbetalda såkallade stjärnspelare i ett överskattat men halvmediokert Middlesbrough.
Tre säsonger senare fick han nog. Mido, eller Ahmed Hossam Hussein Abdelhamid som han egentligen heter, hade ingen lust att följa med Boro ner i The Championship.
Hans lojalitet satt på bankkontot och det kontot skulle framöver belastas med valuta i form av egyptiska pund.
Mido med ett förflutet i Ajax, Roma, Celta Vigo, Marseille och Tottenham ansåg sig för fin och för bra för att tillhöra ett lag som nyss blivit nedflyttat. Detta trots att han endast lyckats göra 5 mål under de matcher han spelade förra säsongen.
Under sommaren markerade han högljutt för manager Southgate att han inte ville spela Championshipfotboll mot klubbar som Derby, Leicester och Coventry.
Southgate sade åt sin spelare att finna sig i situationen eftersom Mido stod under kontrakt och inte skulle behandlas annorlundare än någon annan spelare.
I ren protest stannade därför Mido kvar några dagar extra hos familjen i Kairo.
Boro vidtog åtgärder och disciplinär straffade Mido. Mido i sin tur satte sig på kant och krävde att bli såld. Några köpanbud fick dock inte Boro. Däremot kom ett lånebud från hemlandet. Nu har egyptiska mästarklubben Zamalek skrivit ett 1-års kontrakt med den 26-åriga egyptiern.

Parterna är överens. Boro och Southgate kan nu koncentrera sig på Championshipsäsongen i lugn och ro med spelare som är beredda att kämpa för klubbmärket i motgång. Något sådant är dock främmande för Mido som väljer sol och öken i Nordafrika istället för regn och dimma på engelska nordöstkusten.
Slutet gott allting gott.

Inga kommentarer: