söndag 9 augusti 2009

Blue Square - Premiär 09/10

Då Martin Ling häromdagen sade upp sig från sin managerroll i Cambridge United så uppstod ett rejält virrvarr i truppen. Mittfältaren Paul Carden fick tillfälligt axla manteln och kunde tillsammans med de 2,990 åskådarna på Abbey Stadium se Barrow vinna premiärmatchen med 2-0. Detta trots att gästerna spelade med en man mindre.
Cambridge är en klubb i kris och detta innan säsongen ens har hunnit börja. Förra säsongens kvalfinal-klubb kommer få det hett om öronen under säsongen om man inte löser sina problem inom en mycket snar framtid.

Oxford och York är tippade toppkandidater i Blue Square denna säsong. I gårdagens möte lagen emellan var det hemmalaget som drog det längsta strået. Manager Chris Wilder blågula oxar vann på Kassam Stadium med 2-1 men segern satt långt inne. Brodie gav York ledningen efter 33 minuter och resultatet såg ut att bli vinnande för gästerna då Green kvitterade två minuter från slutet. Creighton blev matchhjälte inför 6,403 åskådare då han på stopptid gjorde det vinnande målet. Stort jubel i Oxford och rejält deppigt i York.

David Holdsworths grabbar i Mansfield hade en målglad tillställning hemma på Field Mill då Crawley Town besegrades med 4-0. Mansfield har sikte på League Two avancemang till nästa säsong och levde upp till de förväntningarna.

Liverpools gamla skyttekung Dean Saunders är nuförtiden manager i sitt hemlands tredje bästa lag, Wrexham. Idag hade han all anledning till att dra på smilbanden. Eastbourne Borough besegrades utan problem med 3-0 hemma på Racecourse Ground. Taboubi inledde målskyttet inför 3,726 åskådare och Gareth Taylor avslutade med två mål.

På Kingsmeadow i London tog hemmalaget Wimbledon AFC emot nedflyttade Luton.
De 4,488 åskådarna fick se två stycken straffmål. Det första stod gästernas Tom Craddock för då han gjorde 1-0 för Luton efter 13 minuters spel.
The Dons Jon Main kvitterade på straff 10 minuter från slutet efter att Lutons Blackett dragit ner sin motståndare i straffområdet. Blackett blev utvisad men Luton klarade ändå att spela matchen ut och klara 1-1.

Chester som tidigare har varit satta under administartion har inte lyckats få iordning på sin ekonomi. FA har därför dömt klubben till 25 minuspoäng och ställde in gårdagens match mot Grays Athletic på bortaplan. Fortsättning i denna historia följer.