TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 15 augusti 2009

Världens bästa liga har startat

Hemma på Ewood Park är Blackburn svårbesegrade. Idag fick man dock ge vika då miljardbygget Manchester City rullade in på dess matta. Togolesen Adebayor visade att målformen från tiden i Arsenal satt kvar då han idag gjorde matchens första mål efter tre minuter.
Blackburn hade en del chanser där bland annat Benni McCarthy var nära att göra mål.
McCarthy har de senaste fyra åren gjort mål mot City i varenda hemmamatch.
Idag bröts trenden. Istället gjorde Stephen Ireland mål för gästerna efter att ha snurrat med Robinson i Blackburn målet strax innan fulltid.
Seger till Hughes ljusblåa armé skapade glädjekaos bland de 7000 tillresta Citysupportrarna som stod sammanpackade i ösregnet på kortsidan.
Seger med 2-0 i Blackburn är ett bra resultat samtidigt som det är ett krav från etablissemanget, supportrarna och i synnerhet ägarna.
*****
Hugo Rodallega och Jason Koumas gjorde det som ingen hade räknat med.
De ordnade seger till sitt Wigan i dagens bortamatch mot Aston Villa.
2-0 till gästerna på Villa Park är mer eller mindre en skräll.
Wigan var dock det mest imponerande laget med en mängd chanser. Nya managern Roberto Martinez fick verkligen en smakstart i klubben.
*****
Stora och tunga Wolves fick ingen trevlig comeback i Premier League. West Ham gav en fingervisning på att spel i högsta ligan inte är en dans på rosor.
Noble och Upson var målgörarna i West Ham som kunde åka hem till östra London med tre premiärpoäng i bagaget.
*****
Stoke, de fasta situationernas mästare, gjorde sin uppgift då man besegrade nykomlingarna Burnley hemma med 2-0. Som så många gånger tidigare var Rory Delap framstående med bland annat ett inkast som resulterade att en Burnleyspelare gjorde självmål.
Burnley hade aldrig någon riktig chans att kunna stå emot The Potters kraftiga och raka fotboll.
*****
Bobby Zamora ökade det dåliga självförtroendet för Portsmouth då han gjorde matchens enda mål för sitt Fulham på Fratton Park. Nya managern John Hart hade definitivt kunnat få en bättre start i klubben. Det ser inte bra ut i Pompey.
*****
Steve Bruce skrattar gott nu. Han har fått valuta för de miljoner han lade ut på Tottenhams Darren Bent. Anfallaren gjorde nämligen mål direkt för sin nya klubb då Sunderland besegrade Bolton med 1-0 på Reebok Stadium. En fin smakstart för The Black Cats.
*****
Förra säsongen var man jämlika i tabelläget. Arsenal hamnade dock en placering högre. I dag var det annorlunda. På Goodison Park utklassade gästerna Arsenal ett tamt Everton med 6-1.
Manager Moyes så minst ut sagt bekymrad ut där han satt på sin bänk. Fullt förståeligt. Saknaden av Touré och Adebayor verkar inte finnas hos Arsenal. Förlusten är ett stort fiasko och tidernas största hemma på Goodison Park. En dag som supportrarna helst av allt vill glömma.
*****
Fyra klubbar väntar nu på sin premiär. Manchester United tar emot nykomlingen Birmingham i morgon Söndag. På White Hart Lane i norra London tar Tottenham emot Liverpool.

Inga kommentarer: