TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 28 augusti 2009

Framtidshopp i Oxford

Oxford United leder Blue Square efter fem spelade omgångar med en poäng mer än tvåan Mansfield. Man har dock siktet uppåt i seriesystemet. Den anrika klubben, grundad 1893, hade många framgångsrika år under 1980-talet där en seger i Ligacupen bland annat bärgades 1986. De senaste åren har man harvat i de lägre regionerna.
Nu ser det dock ljusare ut än på länge. Ordförande Kelvin Thomas har inte bara pumpat in pengar på Kassam Stadium, han har även gett klubben framtidshopp.
Idag presenterade klubben värvningarna av Glasgow Rangers försvararna Ross Perry, 19 år, och Steven Kinniburgh, 20 år. Duon lånas in till klubben och har kontrakt med United tills januari 2010.
Uniteds managern Chris Wilder fick upp ögonen för duon då Oxford i somras möte Glasgow Rangers i en träningsmatch. Spelarna har mestadels under sin tid i Rangers spelat reservlagsfotboll. I Oxford blir det givetvis en ordinarie plats för spelarna som kommer från en miljö som skiljer sig märkvärt från engelska Non-League.
Värvningar som kan komma att betyda mycket för Oxford.
Tillsammans med Luton och Cambridge så är Oxford i mina ögon en klubb som har alla förutsättningar för spel i Football League. Rent historiskt sett så hör man hemma i högsta ligorna. Förmodligen lär man komma tillbaka dit förr eller senare för det finns som sagt framtidshopp i klubben.

Inga kommentarer: