TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 21 augusti 2009

Det senaste från England

*Kaoset kring Chester verkar aldrig ta slut. Nu har ledningen för BSP fått böter på 5000 pund av FA för sin hantering av ärendet. Klubben fick sina två första matcher inställda pga osäkerheten om de skulle få starta säsongen överhuvudtaget men nu har de fått börja spela matcher och inlett med två raka förluster och dessutom 25 minuspoäng.

*Sol Campbell kan vara nästa spelare på väg till Notts County. Han sågs i går på en restaurang i centrala Nottingham där han träffade klubbens ordförande Peter Trembling och sportchefen Sven-Göran Eriksson. Det talas om ett två års kontrakt och att han kommer ta plats i tränarstaben när karriären är över.

*I Colchester är man inte jätteglada över att manager Paul Lambert och hans stab lämnat klubben och skrivit på för rivalerna Norwich. Colchester hävdar att kontakten med Lambert inte gått rätt till och att Norwich därmed brutit mot ligans övergångsregler. Dessutom ligger man långt ifrån varandra i förhandlingarna om vilken kompensation Colchester ska få för sin manager. En komisk detalj i det hela är att Colchesters 7-1 kross av Norwich i premiären gjorde att de gav sig ut på jakt efter ny manager överhuvudtaget.

*Jag blev inte förvånad när jag läste att Queens PR var den klubben i football league (championship, L1 och L2) som betalar mest pengar till agenter i samband med övergångar. Säsongen 2008/2009 betalade man totalt 390 000 pund till agenter. Barnet däremot har som princip att aldrig betala några pengar till agenter och för andra säsongen i rad betalade man inte ett enda pund till någon agent. Totalt uppgick agentkostnaderna till 8,8 miljoner pund och det är en nedgång med ca 20 % sedan året innan.

Inga kommentarer: