lördag 29 augusti 2009

Lite tankar om dagens PL

*Chelsea ser heta ut. Det var riktigt längesen jag såg ett lag bli så utspelat som Burnley blev i dag. I stort sätt spel mot ett mål i 90 minuter och tre snygga mål av Nicolas Anelka, Michael Ballack och (C)ashley Cole. Chelsea har full pott, 12 poäng efter fyra omgångar.

*Liverpool ser fortfarande ut att ha en bra bit till toppformen. Virrigt försvarspel i dag igen och två insläppta mål. Tack vare utvisning på Sean Davis lyckades Liverpool vända 1-2 till 3-2 och få lite andrum. Segermålet inpangat av kritiserade lagkaptenen Steven Gerrard med 7 minuter kvar av matchen. Nye grekiske mittbacken Sotirios Kyrgiakos debuterade och var i ärlighetens namn ingen höjdare. Även urusle Andrij Voronin fick speltid och för mig är det en gåta hur han kan få speltid i ett lag som siktar på både PL och CL titeln.

*Arsenal var bättre än hemmalaget Man U i första halvlek och ledde rättvist med 1-0. Matchen svängde helt oväntat en bit in på andra halvlek, först straffmål av Wayne Rooney och sedan genom ett oturligt självmål av Abou Diaby. Precis innan kvitteringen svarade Ben Foster för en kanonräddning på ett närskott av Robin van Persie och samme van Persie hade även ett ribbskott med ca 15 minuter återstod. Av spelarna imponerades jag mest av Darren Fletchers kämpande och Andrey Arshavins underbara teknik.

*I dag stod det även klart att ligans största flopp någonsin flyttar på sig. Andriy Shevchenko släpps av Chelsea och flyttar hem till Dynamo Kiev. Han köptes för hiskliga 30,8 miljoner pund sommaren 2006 men tiden i London blev ett stort misslyckande bara 9 mål på 48 ligamatcher. Annat var det i Milan, totalt 173 mål på 298 matcher och klubbens näst bäste målskytt genom tiderna. Bara Gunnar Nordahl har gjort fler i den rödsvarta tröjan.