TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 11 augusti 2009

Det senaste från England

*Totalt fem spelare från Accrington Stanley stängs av och bötfälls av FA efter att ha spelat mot sitt eget lag i en match mot Bury den 3 maj 2008. Bland de avstängda finns klubbens lagkapten 27 årige Peter Cavanagh som stängs av 8 månader och får böta 3500 pund. Han har svikit och förrått sin klubb och jag tar förgivet att klubben agerar och sparkar honom omedelbart. Övriga avstängda är:
Jay Harris (numera i Chester) avstängd 1 år och 5000 pund i böter
Robert Williams stängs av 8 månader
David Mannix stängs av 10 månader
Före detta Bury och Accrington Stanleyspelaren, numera spelandes för Forest Green, Andrew Mangan stängs av 5 månader.

*Cirkusen kring Chester fortsätter. Både premiären borta mot Grays Athletic och dagens hemmapremiär mot Gateshead har ställts in av FA. Tydligen skall övriga klubbar i BSP rösta om Chester ska få delta i ligaspelet över huvudtaget och om de får det blir det att starta säsongen med otroliga 25 minuspoäng. Som medlem i myfc kunde jag vara med och rösta fram Ebbsfleets syn på saken och för mig kändes det givet att rösta ja. Fotboll SKALL avgöras på plan och inte i diverse styrelserum. Hela grejen är ytterst pinsamt hanterad av FA och allt borde givetvis varit avgjort före seriestarten. Återkommer i ärendet framöver.

*Den före detta fängelsekunden Lee Hughes är mannen som ska skjuta Notts County uppåt i seriesystemet. Debuten blev en stor succé, 3 mål från Hughes och hela 5-0 mot Bradford. Hughes som hunnit bli 33 år är mest känd för sin tid i West Bromwich där han gjorde 90 mål på 210 matcher mellan 1997-2004. Efter att ha varit inblandad i en trafikolycka dömdes han i augusti 2004 till sex års fängelse och de allra flesta trodde att karriären skulle vara över. Han släpptes villkorligt från fängelset i augusti 2007 och skrev omgående på ett 2 års kontrakt med Oldham med en lön på 1800 pund/vecka (mindre än 10% av vad han drog in under sina glansdagar i WBA). Han gjorde ingen besviken i Oldham och svarade för 25 mål på 55 matcher under två säsonger i klubben innan han i somras flyttade vidare till Notts County där målet som sagt är att hjälpa klubben att avancera uppåt i seriesystemet.

Inga kommentarer: