TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 22 augusti 2009

Pinsamma GP

Blev väckt tidigt i dag, den yngsta dottern tyckte att 7:15 var en bra tid att gå upp. Beslutade mig för att läsa GP och då främst del 2, brukar alltid vara en bra start på dagen att göra det.
Slår upp sportsidorna och finner nästan direkt ett ytterst pinsamt fel. GP brukar varje lördag ha en text om helgens hetaste TV matcher och i dag gick det att läsa följande:

4. Wigan-Manchester U
Rugbyfästet Wigan är "fattiga kusinen från landet" för Old Traffords stenrika ligamästare. Unitedikonen Steve Bruce är manager för Latics, som skrällde mot Villa borta (2-0) i premiären. Efter 0-1 mot Wolves i veckan funderar Bruce kanske på att ge bänknötaren Erik Edman chansen i "årets match" på JJB Stadium.

Har man som jobb att skriva om fotboll och med all säkerhet tjänar bra pengar på det bör man veta att Steve Bruce sedan början av juli är manager för Sunderland och inte för Wigan.
Jag vet inte var man har för krav på sin personal på GP men jag tycker man borde ha bättre koll inom det området man skriver. Har man inte koll kan man åtminstone dubbelkolla på nätet.

Det är inte första gången rena felaktigheter eller gamla uppgifter publiceras på deras sportsidor, de mest klassiska måste vara när man skrev "hur bra stämning det var på Old Trafford när man spelade You'll Never Walk Alone" eller "hur duktig den brasilianske anfallaren Carlos Tevez är"

Det är sådana här grodor och det totala ointresse man har för den lokala fotbollen (förutom ifk då) som gör att jag kraftigt överväger att avsluta min prenumeration på GP.

2 kommentarer:

Micke sa...

Kanske en löjlig petitess, men de har ju faktiskt ytterligare ett faktafel i att JJB Stadium inte heter så längre. Från den första augusti i år bytte man namn till DW Stadium på grund av ny huvudsponsor.

Bara för att späda på missnöjet.

Anonym sa...

Tja!
Vet någon om matchen West Ham-Millwall kommer sändas på någon TV kanal? Eller kanske någon Stream.