TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 21 augusti 2009

Pompey - En klubb i kris

Portsmouth är i upplösning. Det som en gång var en segerrik borg med seger i FA-Cupen och bra placeringar i ligan har idag förvandlats till ett anarkiliknande ruin och detta på mindre än två säsonger.
Jag ser tydliga tecken mellan Pompey och Newcastle. Två klubbar i upplösningstillstånd.
Strul i ägandesituationen, virrvarr i tränarstaben och spelarflykt.
Inför denna säsongen försvann två av klubbens absoluta stöttespelare i Glen Johnson (Liverpool) och Peter Crouch (Tottenham)
Sedan Harry Redknapp försvann från klubben har Pompey fallit som en sten på alla fronter.
Tony Adams brast i allt och hans ersättare Paul Hart ser inte ut att få en ljus framtid.
Något är fel och ruttet. Återigen går tankarna till Newcastle men samtidigt som jag jämför klubbarna så finner jag ändå mer struktur och balans hos The Magpies. De ser ut att ha klarat nedflyttningen bra och trots spelartapp så har man toppkänn. Så känns det inte med Pompey.
Raset har börjat och det kommer fortsätta. Snart kommer man befinna sig i samma situation som sina hatrivaler Southampton.
Detta trodde ingen skulle ske då Europaäventyret inleddes och det snackades om att klubben skulle övertas av arbabiska miljardärer. Idag är drömbubblan sprucken och man befinner sig i verkligheten.
Harry Redknapp ser ut att knipa ännu en spelare från sitt gamla Pompey. David James förväntas lämna skeppet. En stöttespelare mindre.
Med Harry vid rodret hade man klarat av resan. Det hade även Southampton om han hade stannat där.
Nu blir det, Arne Hegerfors look-a-liken, Paul Harts uppgift att försöka med det omöjliga.
Att få upp Pompey över ytan.

Inga kommentarer: