TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 14 augusti 2009

TLC TIPPAR – PREMIER LEAGUE 09/10. Del 1.

Dag: Torsdag.
Tid:18:30.
Var: Möte på lokal i centrala Göteborg.

Som ensamma styrelsemedlemmar drar Langham och Huckerby upp riktlinjerna på dagens agenda. Ett huvudmål, att tippa världens bästa liga.
Den berömda glaskulan spår stordåd kommande säsong. Saker sätts på sin kant.
Någon timme senare, några pints tömda och med en gnutta självgodhet i magen kan vi nu här presentera hur vi tror att säsongen kommer arta sig. Vi utser överraskningar, placeringar, genombrott, sammanbrott, nykomlingar och givetvis en vinnare.
I dag och i morgon, del 1 och del 2.

Del 1. Plats 11-20 – Mittenstriden och bottenträsket

11. Fulham
Välorganiserade och hemmastarka. Klassisk klubb på mysig arena i Craven Cottage som med en skicklig manager i Roy Hodgson alltid arbetar bra med små medel. Skräller mot storklubbar och tar sådana poäng som krävs av dem.
12. Wigan
Liten klubb som arbetar med små resurser. Typisk brittisk med spel och influenser. Nya managern Roberto Martinez värvade med sig Jason Scotland och Jordi Gomez från Swansea. Svårbedömt mittenlag. Underpresterar man så blir man indragna i bottenstriden.
13. Bolton
En klubb som alltid tar de poäng man behöver och som därför aldrig behöver oroa sig för nedflyttning. Johan Elmander är i år vassare och förväntas få sitt Premier League-genombrott.
Gary Megson förfogar över en trupp som består av hälften britter. Därför stannar man alltid kvar.
14. Wolverhampton
Vargarna är tillbaka. Denna gången är man i Premier League för att stanna. För många offensiva talanger för att misslyckas. Tuffa att möta på Molineux och med publiken i ryggen kan man gå långt. Mick McCarthys gäng vann The Championship förra året storartat och blir årets bästa nykomling.
15. Blackburn
Blackburn är kvalitémässigt ungefär som Bolton. Man gör vad som förväntas av dem. Samtidigt kan Sam Allardyce skapa storverk med klubben bara han får ha en frisk trupp. Förlusten av Roque Santa Cruz kan dock komma att påverka det offensiva.
16. Birmingham
Nykomlingar är alltid svårbedömda. Oftast tippas man åka ur. Nu finns det dock sämre lag i serien och därför stannar Brummies kvar. Manager McLeish har förstärkt de bakre leden bra, något som är vettigt inför kommande uppgifter. Rangersikonen Barry ferguson är också ny i klubben.
17. Stoke
Ett primitivt och svårspelat lag. Klarade sig kvar förra säsongen med god marginal. Kommer att få det svårare att hänga kvar i år. Kamp är något av klubbens sigill och de kommer få kämpa för att överleva sigill. Man klarar därför sin uppgift.
--------------------------------------------------------------------------
18. Portsmouth
Tony Adams drog ner klubben i skiten. Nya managern Paul Hart är oprövad samtidigt som laget blivit sämre och sämre för var säsong. Förlusterna av Crouch och Johnson försämrar truppen ytterligare. Finns risk för ytterligare spelarförluster innan transferfönstret drar igen. Får svårt att klara sig kvar i år.
19. Burnley
En säsong blir det endast. Svag trupp som inte duger eller håller måttet i Premier League. Förra säsongens cupskrällar gjorde att man fick en mula hybris men att lyckas i cupen enstaka matcher och att spela en hel säsong bland de stora lagen är helt annorlunda. Åker ut.
20. Hull
Imponerade i början av förra säsongen, ledde till och med serien, för att efter jul tappa allting.
Klubben var nära att åka ur men klarade sig kvar på grund av att de klubbarna under dem i tabellen var sämre. I år har man ingenting att hämta. Inga förstärkningar att tala om och dåliga resultat i träningsmatcherna gör att TLC tippar Tigrarna sist i tabellen.

Inga kommentarer: