TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 5 augusti 2009

Villa blåste City på Fabian Delph

I förra veckan skapade Manchester City rubriker för ännu en gång under sommaren. Miljardbygget som storhandlat under sommaren skulle värva ännu en framgångsrik fotbollsspelare. Måltavlan var Leeds unga stärnspelare Fabian Delph.
Parterna var överens om allting tills det mest häpnadsväckande inträffade.

I elfte timmen lade Aston Villa in en extra växel. Efter intensiva förhandlingar bestämde sig Leeds för att ta emot checken värd 8 miljoner pund och tackade Delph för den tid som varit. Birminghamklubben har tidigare tillsammans med Everton visat intresse för Leeds 19-åriga U21-landslagsman och ser Delph som en kommande världsstjärna.

Delph gjorde rätt.

Det är skillnader i massor mellan de bägge klubbarna.
Villa har en strukturerad och relativt homogen organisation med en mängd lovande unga engelska spelare. Man har dessutom, i mina ögon, en av Englands bästa managers i rutinerade Martin O´Neill.

Det är här Delph passar in.

I det nya skrytbygget i Manchester hade han förmodligen tappat intresse och inspiration då han tvingats få agera rotationsspelare under en virrig manager Hughes, som trots sin stora värvningar ändå tvingats se på hur laget inte kom någon vart kommande säsong.
Lycka till Delph!

Inga kommentarer: