TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 14 augusti 2009

League Two i korthet

* Crewe Alexandra lånar upp sig inför säsongen. Ifrån Leicester värvar man försvararen Harry Worley och mittfältaren Aman Verma. Duon har inte fått någon speltid alls i Leicester så därför ser Crewe de bägge lånen som något som gynnar bägge parterna.
******
* Danskfödda Claus Jörgensen har meriter ifrån landskampsspel med Färöarna. I Storbritannien har han bott och spelat de senaste åren i klubbar som Bournemouth,Bradford, Coventry och Blackpool. Då den 33-åriga Jörgensen i sommar blev transferlistad av Blackpool så såg hans gamla manager ifrån Coventry, Micky Adams, sin chans att få till sig mittfältaren igen. Adams, som idag är anställd av Port Vale, bjöd in Jörgensen på en träning till Stokelaget och nu är Port Vale redo att signa kontrakt med spelaren.
******
* Han har toppat den interna skytteligan i Rochdale under de två senaste säsongerna.
Nu har anfallaren Adam Le Fondre skrivit på för konkurenten Rotherham, ett kontrakt som sträcker sig över tre år. Spelaren och Rochdale kom på kant med varandra under sommaren.
Då det var dags att diskutera kontrakt i sommar så var de bägge parterna oense.
Rotherham såg sin chans, blandade sig in i leken och signade upp måltjuven.
Le Fondre gjorde förra säsongen 20 mål för Rochdale.
Le Fondre är tänkt att ersätta Reuben Reid som lämnade klubben i sommar för spel I West Bromwich.
******
* Shrewsburys anfallare Dave Hibbert har haft en alternativ sommar. Långt ifrån sol och bad.
Istället har Hibbert kämpat emot fotskador, behandlats på specialkliniker och genomgått olika sorters behandling. Nu är anfallaren tillbaka och skadefri och ses som den som kommer axla manteln efter Grant Holt som flyttade till Norwich under sommaren.
Hibbert gjorde ingen besviken vid sin comeback. Två mål i öppningsmatcherna gjorde att manager Paul Simpson sprudlade med superlativ över sin anfallare.
******
* Två matcher utan några mål. Publiken i Northampton fruktar en fiaskosäsong men lugnas av mittbacken John Curtis som menar att man ännu inte sett det bästa av klubben.
För att komma igång krävs det att nya skyttekungen Steve Guinan börjar leverera.
Något som han själv säger kommer bli svårt i bortamatchen mot svårspelade Chesterfield till helgen. Frågan är om dessa kommentarer är lugnande för supportrarna?
Hoppet är det sista som överger mäniskan sägs det.

Inga kommentarer: