TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 30 augusti 2009

Spelarna som stal showen

* Då Doncaster igår besegrade Cardiff hemma på Keepmoat Stadium så skrev man historia. Segern, som skrevs till 2-0, var den första mot Cardiff sedan 1951.
Segern var även Darlingtons första för ligasäsongen och man förtjänade den.
De stora hjältarna för dagen var målgörarna Hayter och Lockwood som fick de 9,742 åskådarna på läktarna att jubla högt.
Cardiff noterade första förlusten för säsongen och tappade därmed serieledningen till rivalen West Bromwich.
*****
* Inför över 25,000 åskådare på Bramall Lane i Sheffield tog Roman Bednar tag i showen då han igår gjorde två mål i tungviktsmötet.
Bednar gav gästerna ledningen för att sedan minuten senare se Evans kvittera för United. Bednar kom en stund senare att ge WBA ledningen i matchen.
Länge såg det ut som att WBA skulle åka hem från Sheffield med tre poäng men Uniteds David Cotterill ville annat. Cotterill kvitterade matchen två minuter från slutet på en straff. 2-2 mellan två lag som är starka kandidater till uppflyttning denna säsong.
*****
* 14,402 åskådare på Ashton Road i Bristol fick se City vinna gårdagens toppmatch mot Middlesbrough med 2-1. Lördagens stora hjälte hette Nicky Maynard som med sina två mål var en stark bidragande orsak till Citys vinst med 2-1. Förlusten var Middlesbroughs första för säsongen. Försäljningen av duon Huth och Tuncay till Stoke kan komma att bli ödesdiger för klubben. City däremot, stärkta av målkungen Maynard, fortsätter att klättra.

*****
Fjärde förlusten och sist i ligan. Barnsley hade ingen rolig kväll hemma mot Reading.
Vinst med 3-1 till gästerna med bland annat två mål gjorda av Noel Hunt.
Direkt efter förlusten meddelade Barnsley att man fått nog av managern Simon Davey och därför avskedar honom på stående fot.

*****
Sheffield Wednesday visade var skåpet skulle stå då man åkte ner till Plymouth och Home Park. Inför 10,228 åskådare vann ugglorna med 3-1 efter bland annat två mål av Marcus Tudgay.
Plymouth har fortfarande ingen vinst i ligan.
Nu ligger bägge Sheffield-klubbarna direkt under play-off plats.