TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 25 augusti 2009

Solen skiner över Nottingham

Sol Campbell har ett lång meritförteckning. Spel i Tottenham, Arsenal och Portsmouth samt 73 landskamper för England och deltagande i tre världsmästerskap.
I mina ögon var Campbell en av världens bästa mittbackar under slutet av 1990-talet och i början av 2000-talet.

Då han igår kväll skrev på för Svennis Notts County så spelar åldern ingen roll. Trots sina snart 35 år så kommer han vara fixstjärnan i Nottingham-laget och i hela League Two.
Denna övergång kan Notts County endast tacka Svennis för. Hade det inte varit för Torsby-sonen så hade Campbell aldrig gått till Notts County. De bägge känner varandra mycket väl sedan tiden i det engelska landslaget.

Svennis har även en stor del i värvningarna av Kasper Schmeichel, Lee Hughes, Luke Rodgers, Ben Davies, och Graeme Lee. Allihop är kvalitéspelare som duger på en högre nivå än League Two. De hade likaväl kunnat spela i League One eller The Championship, kanske till och med Premier League, men väljer Notts County. Visst är det för pengarna man valt att gå ner sig en dvision eller två. Nya ägaren Muntu Finance har öppnat upp ekonomin på alla fronter men Svennis har fortfarande stor dragningskraft.
Tack vare nyförvärven har klubben inlett säsongen strålande.
Efter fyra omgångar leder Notts County League Two med 9 poäng.
Det fortsätter även att spekuleras om mer övergångar. Figo har nämnts, Vieira likaså och på senaste tiden har röster nämnt David Beckham och Dietmar Hamann.
Önsketänkande må hända men ingenting är omöjligt.
Kunde klubbens supportrar få Svennis och Sol Campbell så är även ett namn som Beckham troligt.
Solen skiner starkare än någonsin över Nottingham, Meadow Lane och världens äldsta fotbollsklubb.

Inga kommentarer: