TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 15 augusti 2009

TLC TIPPAR – PREMIER LEAGUE 09/10. Del 2.

Simsalabim, här har Ni uppföljaren och del två på hur TLC tror och ser på Premier League säsongen 2009/10.
Igår skrev vi om lagen på den nedre halvan och om de som förväntas åka ur.
I dag blir det tvärtom, nu snackar vi guld och Europacups-platser.

Håll till godo gott folk för här kommer;
Del 2. Plats 1 – 10 – Jakten på guld och Europa
*********************************************************
1. Chelsea
Ständigt topptippade. Ny manager av hög kvalité och inte för mycket ändringar i truppen gör att TLC tror att guldet hamnar på Stamford Bridge denna säsongen. Bra resultat i träningsmatcherna. Roman har fått en bra struktur i klubben som oftast vinner hemma på Stamford Bridge.
2. Liverpool
Hade man behållt Alonso så hade det blivit guld. Liverpool såg ut för att vara redo för den uppgiften. Istället sålde man guldchanserna till Real Madrid och ersättaren Alberto Aquilani från Roma är inte lika bra. Dessutom är han skadebenägen Engelske landslagsmannen och nyförvärvet Glen Johnson kommer lyfta truppen, men endast till en andraplats.
3. Manchester United
Förlusten av Ronaldo och Tevez försämrar truppen. Värvningen av Owen är ett mysterium. Vad kan han uträtta? Många skador i säsongsinledningen kan innebära att man hamnar efter.Skadefrånvaro på målvakten Van Der Saar och backen Vidic försämrar klubbens jakt på värdefulla poäng i början av säsongen. Något som kommer att straffa sig i slutet.
4. Manchester City
Oj då, var skall vi börja? Svårbedömda. Man kan lika väl komma trea som att hamna på en 10:e plats. Mark Hughes och araberna har shoppat för över en miljard kronor under sommaren. Främst anfallare. Klubben behöver en försvarare av världsklass för att säkra upp i de bakre leden. Tack vare att man värvat Arsenals nyckelspelare, Touré och Adebayor, så kommer man före The Gunners i tabellen.
5.Tottenham
Har behållt truppen från föregående säsong och spetsat den med bland annat Newcastles Bassong och Peter Crouch från Portsmouth. Redknapp är redo att utman Arsenal om heraväldet i norra London på allvar nu. Klarar man ig undan skador så kan man utmana om en Champions League-plats.
6. Arsenal
Som det ser ut i dagsläget är en sjätteplats det högsta man kan hamna på. Klubben är inte tillräckligt bra längre. Wenger behöver, eller snarare är tvungen, att värva innan transferfönstret stänger. Blir ratade från ”The Big 4” i år.
7. Aston Villa
Har de senaste åren jagat de stora i toppen. Det lär man inte göra i år. Truppen försvagades kraftigt genom försäljningen av Gareth Barry. Trots att Martin O´Neill är en manager av toppklass så kommer han inte lyckas att ta det steg som supportrarna hade hoppats på denna säsongen.
8. Sunderland
Lär höja sig med nya managern Steve Bruce. Ensamt lag i regionen som värvat bra i Lee Cattermole, Lorik Cana, Frazier Campbell och Darren Bent. Klubben har under de senaste säsongerna saknat målgörare. Det har man i dessa nyförvärv. TLC tippar The Black Cats som säsongens stora överraskning.
9. Everton
Manager David Moyes fick Everton att spela en attraktiv fotboll förra säsongen, något man tidigare inte varit kända för. Det ser dock sämre ut i år. Har svårt att få de förstärkningar de vill ha. Förra årets placering upprepas inte. Riskerar att tappa viktiga Lescott i inledningen.
10. West Ham
Underdogen och charmlaget från östra London har haft låg omsättning i truppen och en lugn försäsong. Talangfull trupp och trevligt spelande lag där Zola visat sig mer än väl leva upp till förväntningarna på honom som manager. Typiskt mittenlag.

******************************************************

Lite andra funderingar kring världens bästa liga

Får bara Fernando Torres i Liverpool hålla sig hel och skadefri så kan det mycket väl bli så att spanjoren vinner skytteligan.

Första managern att få sparken kan mycket väl bli Paul Hart i Portsmouth. Sjönk klubben förra säsongen så fortsätter fallet nu. En annan som också kan hänga löst är Manchester Citys Mark Hughes. Han har en enorm press på sig nu att få ihop en fungerande elva av alla nyförvärv. Misslyckas han i början kan han mycket väl få sparken.

Ryssen Andrey Arshavin har integrerats i Arsenal och den engelska fotbollen. TLC tror att den lilla trollkarlen mycket väl kan blomma ut och få sitt genombrott denna säsongen i Premier League. Stora chanser att bli Årets Spelare.
Med rutinerade och kunniga Steve Bruce vid rodret så kan mycket väl Sunderland bli årets skräll-lag. Bruce har det som krävs i en klubb som Sunderland. Får klubben fart på målskyttet så kan man skrälla under säsongen.
Och för att avrunda hela artikeln så tror TLC att årets flopp och sammanbrott kan komma att bli Arsenal. Kommer klubben på en sjätte plats så är bara det ett stort misslyckade.

Inga kommentarer: