TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 24 augusti 2009

Charlton och Leeds marscherar fram

Charlton leder League One. Det kan klubben tacka Miguel Llera och Scott Wagstaff som gjorde målen då Walsall besegrades hemma på The Valley med
2-0. Londonklubben verkar inte ha tagit någon skada av nedflyttningen då man ångar på i raskt tempo i Legaue One. Serieledningen delar man med Leeds som även dem har 12 poäng men sämre målskillnad.
*****
Leeds fortsätter sin segerrika framfart. Beckford,Becchio och Johnson var helgens recept på framgång då de alla nätade i 3-0 segern mot Tranmere.
Frågan är hur länge Beckford kommer stanna kvar i klubben?
Hans kvalitéer räcker gott och väl för Premier League. Leeds har ett riktigt fint framtidskapital i den mannen och han kommer vara mer än nyttig för Leeds så länge de får behålla honom.
Tranmere är dock raka motsatsen till Leeds. Alla trodde på resultat och framgång då klubben presenterade John Barnes som ny manager och Jason McAteer som assisterande. Sedan dess har inget märkvärdigt hänt i klubben. Helgens genomklappning mot Leeds gör att Birkenhead-laget nu ligger under strecket. Är supportrarna lika förjusta i Barnes och McAteer idag som i somras?
*****
Paul Lambert-effekten verkar ha tagit fart i Norwich. Klubben hade innan helgens match mot Wycombe inlett säsongen rent ut sagt uselt. Spelarna ville därför visa upp sig från sin bästa sida inför sin nya manager. Gästande nykomlingarna Wycombe förnedrades med hela 5-2. Nyförvärvet och veteranen Grant Holt gjorde två av målen och gav de 23,428 åskådarna hopp om att säsongen kan komma att bli positivt händelserik trots allt.
*****

Då Southend och Millwall under söndagen spelade 0-0 var domaren i händelsenas centrum. Rättskiparen delade ut inte mindre än sju gula kort varav fem utav dem gavs till gästande Millwall.
Millwall har inlett säsongen stökigt. I förra omgången mot Oldham fick laget fyra gula kort. Brås laget på sin omgivning?

*****
Southampton har ännu inte vunnit någon match i årets League One. Man ligger hopplöst sist i och med att FA har gett klubben 10 minuspoäng och är i behov av vinster för att inte hängas av i ett tidigt skede av säsongen. Nya mangern Alan Pardew är därför villig att låta spelare få lämna klubben och sedan shoppa ute på transfermarknaden innan ”fönstret” stänger. Frågan återstår dock, med vilka pengar skall Pardew shoppa spelare för? Det är ju på grund av ekonomiska bekymmer som klubben befinner sig just i den sistuation som dem idag gör.
Samma huvudbry delar jag med de 19,169 åskådare på St Marys som igår fick se sitt Saints kryssa 1-1 mot nykomlingarna Brentford.

Inga kommentarer: