TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 1 augusti 2009

Lycksökare går bakom ryggen på Hibs

Hibernians manager John Hughes kan bli heligt förbannad. Exempelvis då spelare inte dyker upp på första försäsongsträningen, går bakom ryggen på honom och blandar sig i sina egna övergångar för att påskynda processen.
Hibs marockanska anfallare Abdessallam Benjelloun anklagas nu för det ovanstående. Den egyptiska klubben Al Ahly vill ha Benjelloun och spelaren själv har uttryckt önskemål om att få lämna Easter Road. Men då krävs det att alla parter är inblandade och det är inte Hibs i detta fallet.
24-åringen har sedan 2006 tillhört Hibs men har endast spelat en säsong med klubben efter att ha blivit utlånad två säsonger till de belgiska klubbarna Charleroi och Roeselare. Benji, som spelaren kallas för, har tidigare uttryckt sig negativ om Edinburgh och Skottland. Han hade svårt att anpassa sig och trivas.
Hibs värvade då landsmannen och mittfältaren Merouane Zemmama till klubben för att Benji skulle få sällskap och stöttning. Det blev dock bättre för Benji men aldrig riktigt bra.
Nu skall manager Hughes sätta sig ned och prata med sin styrelse för att därefter fatta beslut.
Benji har dessutom setts skriva kontrakt med Al Ahly, detta trots att han redan tillhör Hibs.
Mitt råd till Edinburghklubben är enkelt. Sätt dit fanskapet. Hårt. Killen är under kontrakt och då måste åtgärder vidtas. Lycksökare som Benjelloun skall sättas dit med drastiska åtgärder. Låt UEFA stänga av spelaren resterande tid av sitt kontrakt.

Inga kommentarer: