TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 2 augusti 2009

Premier League-rykten

* Aston Villa och Everton har länge försökt.
Nu ser det ut som att Manchester City kommer bli den klubb som värvar Leeds Uniteds stjärnskott Fabian Delph.
Den 19-åriga mittfältaren blev utsedd till ”Football League's Young Player of the Year” och har sedan han 2006 debuterade för Leeds varit en av lagets bästa.
City som har spenderat 1,5 miljarder pund på nyförvärv denna sommaren har redan ett mittfält av absoluta världsklass. Det blir en utmaning för unge Delph.
*****
* Birmingham har inte fått nog av värvningar under sommaren.
En vecka innan säsongen drar igång har klubben meddelat att man vill låna försvararen Armand Traore från Arsenal.
Mittfältaren Michel från spanska Sporting Gijon och Aston Villa anfallaren Craig Gardner står även de högt upp på klubbens önskelista.
En värvning av Villas Gardner till rivalen City hade kunnat röra upp känslorna under säsongen. Ett medvetet val för att locka publik?

*****
* Sunderland har varit riktigt heta på transfermarkanden under sommaren.
Tottenhams Darren Bent har sedan tidigare varit aktuell och under helgen har det meddelats att hans lagkamrater Michael Dawson och David Bentley kan vara på väg till nordöstra England.
Spenderbyxorna kanske är lite för stora för den lilla klubben? Bordeauxs manager Laurent Blanc menade detta då Black Cats ville värva hans mittfältare Marouane Chamakh. Blanc sade att han endast ville sälja spelaren till en storklubb och då skulle intresserade Arsenal ligga bra till.
Detta uttalande fick Sunderlands manager Steve Bruce att gå i taket. Huruvida detta påverkar Chamaks framtid är oklart, men Arsenal är fortfarande en het kandidat att värva Chamak.
*****
* Chelsea har meddelat att Milans Andrea Pirlo kan vara på väg till klubben. Går övergången igenom så kommer Claudio Pizarro att gå motsatt väg.
Dessutom har klubben visat intresse för Real Madrid holländska mittfältare Rafael Van Der Vaart.
Vidare så har vänsterbacken Ashley Cole signerat ett nytt kontrakt. Detta sträcker sig till 2014 och ger spelaren en veckolön på dryga 1,3 miljoner i veckan.

Inga kommentarer: