torsdag 13 november 2008

David slår Goliat.Skrällar i cuperna!

Det är inte bara Burnley som klarat av bedriften att skaka om storheterna och få dem på fall. Under cuphistorien har ett flertal matcher slutat med absoluta skrällsegrar. Här har ni några av dem:

Wrexham-Arsenal 2-1 1992
Matchen är känd som en av de större "giant-killer" matcherna i engelsk fotbollshistoria. Walesarna som då låg i tredje divisionen visade extrem kämpaglöd från första stund då de nykorade ligamästarna från norra London kom på besök. Då det i 86:e minuten stod 1-1 drog hemmalagets Steve Watkin iväg ett skott. 2-1 till Wrexham och seger. Skrällen var ett faktum.

Manchester United-Exeter 0-0 2005
Exeter, femma i Nationwide Conference, halvproffsligan steget under ligasystemet, kämpade och slet med stora bultande hjärtan och höll på något vis undan och klarade 0 - 0 på Old Trafford.
På "Theatre of Dreams" hette hjältarna sånt som Paul Jones, målvakten som tog allt, Gary Sawyer eller Santos Gaia, backar som förmodligen aldrig mer spelar inför över 67 000 åskådare och därför spelade med vissheten att det var just nu eller aldrig. Unitedbossen Alex Ferguson valde att vila de flesta av de ordinarie stjärnorna, men sände i andra halvlek in trion Paul Scholes, Cristiano Ronaldo och Alan Smith i hopp om att undvika pinsamheter.

Liverpool-Barnsley 1-2 2008
Barnsley från andraligan kämpade som lejon på Anfield och modet belönades med lagkaptenen Brian Howards segermål i den 93:e minuten. Barnsley pasade även på att slå ut Chelsea ur cupen.