TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 16 november 2008

Inställningar till spelet.

Tänkte kasta mig i soffan nu och bella in Hull mot Manchester City, men blev tvungen att filtrera lite åsikter och tankar först.
Läste i den eminenta och mycket intressant välskrivna Offside och dess sjätte utgåva för året om den svenska Southampton försvararen Michael Svensson.
Bitvis rörande och sorgsen intervju om en spelare som fått utstå motgångar på motgångar.
Trots alla sina skador så har han aldrig tappat hoppet. Han spelade till och med en tid i Southampton utan lön och blev inför året utsedd till lagkapten.
Det är inte många utlänningar i den engelska ligan som blir det.
"Killer" blev snabbt hans smeknamn av Saints-fansen och hans hänsynslösa spelstil uppskattades av alla runt om i staden. 2003 var hans bästa säsong i karriären och storklubbar som Arsenal,Manchester United och Barcelona var intresserade. En tid efter kom skadorna och de skulle avlösa varandra under ett par år. Det bästa med honom är att han aldrig har gett upp. Majoriteten av elitspelare inom fotbollen hade lagt av för mindre. Svensson körde på ändå.
Han är därför så populär i Suthampton att publiken junger; "Michael Svensson,you´re so good you can shag my wife"
Då har man respekt.

Vidare läste jag att Sunderlands manager Roy Keane inte alls var varken intresserad eller imponerad då klubbens scouter tipsade om Djibril Cissé. "-Nej du,jag vill inte ha någon som klär sig konstigt och har märkvärdiga frisyrer" lär manager Keane ha sagt.
Cissé värvades dock till klubben ett par veckor senare och Cissé tackade för detta genom att premiärmåla inför sin nya publik och inför ögonen på den fördomsfulla skeptikern Keane.
Keane ångrar säkerligen sitt uttalande efter att fransmannen har fått fart på målskyttet i klubben som annars brukar ha extrem måltorka. Mål i derbyt mot de förhatliga skatorna från Newcastle och igår borta mot Blackburn. Nästa gång lär Keane hålla tungan rätt i mun och istället se till det sportsliga istället för det ytliga.

Levon sägs ha personliga problem. Det är sådana rykten som florerar nu i GAIS och hos de grönsvarta supportrarna. Spelare som gör minsta antydande till att inte trivas skall bort.
Oavsett hur bra de än är. Negativ energi hos en enskild spelare skadar truppen.
GAIS har inte råd med det.
Detta är vanligt förekommande med spelare, oftast från länder i Sydamerika, Afrika och Sydeuropa, (men i detta fallet från Amenien) som endast ser Allsvenskan som en mellanlandning på resan ut till de stora ligorna i Europa. Inställningen är tydlig. Minsta motgång,petning eller liknande blir oftast avgörande för ursäkter som"personliga problem".Det är sorgligt och tråkigt.
Vi har sett det förr. I synnerhet på spelare som exempelvis Migen Memelli. Tidernas i särklass största flopp i GAIS.

Nu blir det soffläge!
Adios!

Inga kommentarer: