TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 20 november 2008

Lönande extraarbete

Nu har jag precis kommit hem efter en hel dags hårt knegande och slår på Text-TV för att kolla om det hänt något kul. Knappar in sidan 300 för att läsa det senaste från sportens värld.
På sidan 307 står det att Manchester City har målvaktsproblem, Förste keepern Joe Hart är skadad och Kasper Schmeichel får ta över som förstemålvakt. Bakom honom är det tunt och det finns bara juniorer att tillgå.
City är i en jobbig sits i och med att tranferfönstret är stängt då de enda spelarna som går att signa är de kontraktslösa.
De ljusblå har därför tagit kontakt med Magnus Hedman och kollat om han är intresserad av att agera back up. Just nu var han väl inte jätteintresserad men han vill ändå fundera på saken.
Hedman har haft liknande uppdrag förut, i november 2006 drabbades Chelsea av akuta problem på målvaktssidan då både Cech & Cudicini skadades samtidigt. Hedman erbjöds att provträna och det gick så bra att han skrev på ett kontrakt säsongen ut. De båda ordinarie burväktarna kom relativt snabbt tillbaka och Hedman behövde aldrig spela i a-laget.
Det enda han behövde göra vara att träna och hänga lite med grabbarna i laget och för detta fick han 20 000 pund (ca 260 000 sek) per vecka.
Totalt under sin korta tid i Chelsea drog han in nästan 8 miljoner sek och behövde inte spela en endaste minut.
Trots finanskris och annat verkar marknaden för avdankade fotbollsmålvakter vara riktigt bra.

Man har helt klart valt fel yrke………….

Inga kommentarer: