TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 23 november 2008

Det senaste från England!

*Ingen av de ”fyra stora” lyckades vinna i helgens omgång. Liverpool, Chelsea och Manchester United fick alla 0-0 medan Arsenal åkte på storstryk, 0-3 borta mot Man C. När hände det sist ?
*QPR har fixat en ny first team coach. Den 38 årige portugisen Paulo Sousa tar över och har skrivit på ett kontrakt som gäller tom sommaren 2011. Som spelare tillhörde han den så kallade Gyllene Generationen inom portugisisk fotboll och representerade bl.a Inter, Dortmund och Benfica.
Enligt rykten vill Flavio Briatore ha sista ordet när det gäller vilka spelare som ska köpas och han vill också fortsättningsvis lägga sig i laguttagningarna.
Den första matchen blev dock ingen succé, förlust 0-3 borta mot Watford.
Det återstår att se vad som händer, men att ägarna inte har något större tålamod är ingen överdrift då man haft fyra managers på lite mer än ett år. Supportrarna är också rejält frustrerade eftersom de förmögna ägarna ännu inte spenderat några större summor på nya spelare.



*Arsenal har stora problem för tillfället. Motståndarna har lärt sig läsa deras vackra men ack så omständiga spel. Dessutom verkar man ha en hel del problem inom laget. Gallas vädrade sitt missnöje i media och det har gjort Wenger fullständigt rasande. Han fråntogs lagkaptensbindeln och petades i matchen mot City och jag skulle inte bli förvånad om han säljs när transferfönstret öppnar i januari. Gallas hade liknande problem i Chelsea där han gick ut i media och klagade på att han fick spela ytterback och inte mittback som han önskade.

*Alan Pardew har fått sparken från Charlton efter en usel start på säsongen. 16 poäng på 18 matcher och laget ligger på nedflyttningsplats i The Championship. Undrar om det inte är dags att den legendariske och numera arbetslöse Alan Curbishley tar över för att först och främst rädda klubben från nedflyttning.
Curbishley var manager i Charlton mellan 1991-2006 och byggde upp ett stabilt lag med små medel. Efterträdarna först Iain Dowie (sparkad efter 15 matcher) och Alan Pardew fick mer pengar av styrelsen att köpa spelare för och köpte in massor av halvdassiga och avdankade spelare och allt som byggts upp under 15 år raserades på rekordtid och klubben åkte ur Premier League.
Från att ha varit ett stabilt Premier League-lag med bra ekonomi har man på bara två år blivit ett bottenlag i championship med urusel ekonomi.
I takt med att kassan sinat har man dessutom lånat in spelare i massor och Pardew slog nytt klubbrekord säsongen 2007/2008 när han använde hela 38 spelare.
Tills vidare leder tidigare assisterande managern Parkinson laget och hans första uppgift blir borta mot QPR på tisdag.
Fansen ser helst att den ansvarige för reservlaget legenden Mark Kinsella med 208 matcher i klubben tar över.

*Den svenske U 21 landslagsmannen Martin Olsson hade en jobbig dag på White Hart Lane. Uppsnurrad ett antal gånger av hypersnabbe Aaron Lennon och utvisad efter två gula kort redan efter 40 minuter. Den här matchen vill han nog glömma rätt snabbt !
Sedan Olsson kom till Blackburn från Högaborg har han utvecklats snabbt och är nu mer eller mindre ordinarie i Blackburn. Det kommer nog inte dröja allt för lång tid innan han får chans att visa upp sig i A-landslaget.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra. Roligt att läsa