TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 24 november 2008

Galna upptåg med en månad kvar...

Snön har yrt ute idag. Kylan har även den gjort sig påtaglig på veckans första dag.
En månad kvar till julafton.
Tiden går fort.
Korv Stroganoff med pasta till middag.
Mätt och belåten.

En person som verkar vara mer än belåten är Newcastles manager Joe Kinnear. Frispråkig har han varit sedan han debuterade i klubben med sina haranger till media.
Idag går han ut i den engelska pressen och säger högt att målvakten Shay Given är bättre än alla de målvakter som spelar i Manchester United, Chelsea, Liverpool och Arsenal.
Anledningen till detta är den kanonmatch Given gjorde i lördagsmot Chelsea.
Snacka om att ta sig vatten över huvudet.

Sunderland svajar likt GAIS ofta gör. Vinner de matcher som de är nederlagstippade i och vice versa. Matchen mot West Ham hemma på Stadium Of Light igår var en sådan match som Sunderland förväntades vinna. Efter 90 minuter gick hemmasupportrarna deppiga ifrån arenan.

0-1 i baken mot ett lag som är likadant, fast hade marginalerna på sin sida denna dag.
Keane förfogar inte över någon stärntrupp. Det är en sak som är säker. Han är inte heller en erfaren manager. Utan Cissé i laget och vinsten mot Newcastle i derbyt hade det säkerligen pratats om tränarbyte i nordöstra England.
Nu är inte fallet så. För att lyckas riktigt får man fylla på med bättre spelarmaterial och förmodligen också byta tränare. Iain Dowie är bland annat ledig. Han har erfarenheter av manageryrket och har bytt arbetsgivare lika många gånger som Sunderland har förlorat i ligan denna höst. En kombination i sig.

Colin Kazim-Richards spelar till vardags i turkiska Fenerbahce. Han uppges enligt tidningen The Observer vara het på transfermarknaden. Så het att både Sunderland, Manchester City och Hull vill ha den Londonfödda kantspelarens signatur.

Tidningen Burnley Express uppger att Burnley FC dras med stora skulder. Då aktieägarna vid säsongslutet i våras fick se klubbens ekonomi baxnade man nästintill. Ett minussaldo på motsvarande 51,6 miljoner kronor. Denna säsongen ligger man minus med motsvarande 21,6 miljoner kronor tack vare att man blivit tvungna att sälja av spelare och sänka löner. För att inte råka ut för liknande ekonomiska kris igen så satsar man nu på att plocka fram ungdomar ur de egna leden istället för att köpa dem dyrt ifrån konkurrenter och utomlands. Så borde fler småklubbar resonera. Synd bara att man gör det då det har gått så långt.

Nu är det dags för en kopp kaffe innan man inom någon timmes tid hoppar i plurret.
Då skall jag och frugan ta oss mer vatten över huvudet än Joe Kinnear gör vid sina uttalanden.


Ta da!






Inga kommentarer: