TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 6 november 2008

Talanger och domartabbar!

Då Aston Villa ikväll tar emot Slavia Prag i Uefacupen kommer Birminghamklubben att tvingas rotera om i truppen. Flertalet reserver har blivit uttagna till truppen av manager O´Neill efter att flera av de ordinarie spelarna dras med skador och är slitna efter en längre tids matchande.

En som inte lär vara sliten är John Bostock. Den 16 åriga talangfulla ynglingen värvades till Tottenham i somras från Crystal Palace. Övergången gjorde Palaceordföranden Simon Jordan förbittrad. Bland annat över att Spurs värvar en av klubbens viktigaste och mest potentiella spelare för att endast placera honom på avbytarbänken och spel i utvecklingslaget.
Ett problem som de senaste åren har blivit stort. Mindre klubbar utarmas på sina talanger och bromsas upp i sin jakt på framgångar.
Harry Redknapp ser dock potential i Bostock och har sedan tidigare sagt att han är mycket mån om unga talagfulla spelare och mer än gärna vill ge dem speltid.
Bostock är med i den trupp som idag möter Dinamo Zagreb på White Hart Lane.
Samma arena kan även bli ett minne blott för Spurs då det planeras ett nytt bygge av arena för klubben.

Att svenska domare håller låg standard är vida känt sedan lång tid tillbaka. Att UEFA och FIFA inte fattar detta är ett mysterium.
Martin Hansson dömde straff till Liverpool i 96 minuten då man mötte Atletico Madrid hemma på Anfield. Spanjorerna ledde matchen och rasade. Gerrard kvitterade och matchen slutade oavgjort. Straffen var lika omdiskuterad som den som GAIS fick mot LSK och skapade stora rubriker i pressen. Hansson har i efter hand erkänt att han dömde fel. Det är inte första gången.
Hansson har varit i blåsväder förr. Gerrard säger idag till brittisk media att hade samma domslut fallit mot Liverpool så hade klubben ställt till med en jävla cirkus och förmodligen krävt att Hansson övervägde att söka nytt arbete. Ny bransch. Det hade varit välbehövligt.
Fler domare borde se över sitt yrkeskunnade. I synnerhet de svenska.
Standarden är låg och då dålig att den inte lär kunna bli sämre och lägre.

Inga kommentarer: