TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 1 november 2008

Svensk fotbolls skadedjur v.s GAIS 0-3



Anticimex,var är ni? De riktigt fula silverfiskarna finns på Starke Arvid Arena. Skadedjuren som förstör Allsvenskan kommer från Ljungskile.

Jag gillar inte Ljungskile. Har aldrig gjort det. Den pittoreska fiskebyn uppe bland Bohusläns skär har inte i Allsvenskan att göra. Starke Arvid Arena är ett hån mot svensk fotboll. Det är även den inavlade familjetraditionen Wålemark som klamrat sig fast likt gamla sheriffer ute i Vilda Västern byar.

Ingen vill ha Ljungskile i Allsvenskan. Inte ens domare Martin Hansson. Straffen GAIS fick var inte straff. Det var en pekpinne inför ögonen på LSKs legoknektar att man inte får slita av kläderna på sina motståndare. Domare Hansson statuerade endast exempel och Björn Andersson visade därför vägen. GAIS har alltid tidigare fått liknande situationer emot sig. Vi skall inte skämmas för detta. Tvärtom. Någon gång skall även domarens brister gynna oss.

Wanderson gjorde det som Nicklasson oftast har svårigheter med att klara av. Att förvalta sina chanser och slutfölja ett avslut. 2-0 satt som en smäck fint framspelad av den gudabenådade Johan Mårtensson. Den spelaren kommer att gå långt.

Fredrik Lundgren spelar med hjärta och själ. Och han gör det blödande. Respekt! Björn Andersson hade sin match i matchen mot LSK Markus Senften. Kraftpaketet Senften som tidigare gjort sig känd för att vara brysk hade inte mycket att sätta upp mot Björn Andersson.

Björn Andersson är som Fredrik Lundgren. En GAIS-hjälte. En av få i dagens fotboll som lirar med hjärta,styrka och själ.

Dåligt av Durmaz att dra på sig det gula kortet. Avstängd i sista matchen mot gnaget. Kan det vara en taktisk avstängning? Durmaz vill hålla sig skadefri,hel och fräsch inför sin kommande arbetsgivare Malmö FF?

Lycén ordnade till siffrona till 3-0 till Atleterna. En spelare som jag gärna ser mer utav i GAIS. Gillar hans spelstil. Campos däremot är en besvikelse. En jättebebis utan kontroll.

Niklas Löfgren i LSK störde jag mig lite extra på. Kaxig,dryg och allmänt tyken. Utan vidare täckning för det. Löfgrens fötter verkade nämligen inte vara kompatibla med övriga kroppen. Målsumpare utav första graden. Sådant är balsam för en grönsvart själ.

Tack Gud ifall du nu finns att inte David Wilson signerade managerkontrakt med GAIS inför säsongen. Den mannen verkar sakna allt vad vett och etikett innebär.

Lördagsafton är räddad!

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket bra och träffande som vanligt. Jävligt bra blogg du har här Langham!/Talisker