TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 22 november 2008

Kylslaget,whisky och riktig engelsk fotboll!

Lördagmorgon och riktigt kylslaget. Vaknade då telefonen ringde. Tuvemannen sjukskrev sig från dagens fyspass. Det gjorde även
Herr Iom. Genomförkylda bägge två.
C-vitaminer och whisky är bästa medicinen då.

Whisky slörpade jag i mig igår som om det vore saft. Farligt gott. Köpte en flaska blended scotch whisky på bolaget förra veckan. Clan MacGregor var namnet. Det dröjde inte länge förrän den pavan var tom. Inte så konstigt kanske med tanke på att det endast var en 75 cl.

Så det är med en smula huvudvärk jag sitter här och trycker på tangenterna. Får slunga i mig lite apelsinjuice mellan varven och komma i fas. Den där MacGregor skall svettas ut senare på gymmet.
Svettigt vet jag inte om det är i The Championship, men Wolverhampton och Birmingham har börjat sätta sig bekvämt i toppenskiktet. Birmingham var i Wales igår kväll och avfärdade Swansea med 3-2. Reading ligger på tredje plats och trots att man ändå har en match mindre spelad och har fyra poäng upp till The Brummies så får man nog ta och hoppa på tåget idag.
Dagens motståndare hemma på Madejski Stadium är det forna så duktiga Southampton.
The Saints har inte inlett säsongen något vidare och ligger skrämmande en poäng över nedflyttningstrecket.
Wolverhampton leder bekvämt ligan och har startat serien galant. På 17 matcher har man vunnit 13 gånger. Idag lär man plocka tre pinnar hemma mot Blackpool på Molineaux.
Lilla Burnley ligger förvånansvärt på en fjärde plats i tabellen. Skrällaget som slog ut Chelsea ur cupen har inlett säsongen på ett strålande sätt. Den danske målvakten Brian Jensen och den målglada nigerianen Ade Akinbiyi har tillsammans med övriga lagmedlemmar höjt sig flera snäpp denna säsongen. Vill det sig väl kan det sluta med en riktig skräll på vårkanten 2009.
Doncaster hemma på Turf Moor bör bli en lätt match. Nykomlingarna Doncaster har svetsats fast på sista platsen i serien.
På plats 5 och 6 återfinns Sheffield United och Cardiff City. Bägge lagen har 28 poäng och har samma potential som Wolves och Birmingham ifall det handlar om uppflyttning till Premier League. Skulle Cardiff ta klivet upp så hade man fått stora möjligheter att kunna arbeta på något riktigt stort. Hela Wales bakom sig med företag och publik. Man hade haft lättare att knyta till sig walesiska talanger och kunnat etablera sig i Premier League.


Jag ser personligen Cardiff som en i framtiden långsiktig Premier League klubb än de rivaler de idag har ovanför sig i tabellen. Wolves lär briljera och gå upp i år för att nästa säsong bli strykpojken i högsta ligan.
Tar vi oss en titt i tabellen under, rättare sagt i League One så leds den serien av Englands motsvarighet till Ljungskile. Ett gäng som tagit en klassresa genom fotbollshierarkin i England.


Staden ligger i North Lincolnshire och har en population på runt 72.000 invånare. Scunthorpe FC heter laget och spelar sina hemmamatcher på Glanford Park.

Smeknamnet "The Irons" har man på grund av att staden är känd för sin stålindustri.
Med en poäng före lagen Leicester och Millwall så leder Scunthorpe tabellen med 33 poäng.
Och bakom dessa tre lagen är det ett riktigt getingbo.
MK Dons,Peterborough och Leeds kämpar om att erövra förstaplatsen och med Oldham hack i häl.

Leeds har tappat mark de senaste omgångarna och får ta sig i kragen ifall man vill kriga i toppen. Peterborough däremot har imponerat så det förslår.

Nykomlingarna som tog sig upp i League One efter att ha kommit tvåa i League Two har en pålitlig målskytt i Craig Mackail-Smith. Laget har inte förlorat i serien sedan den 30 Augusti då Hartlepool fick laget på fall hemma på London Road i Peterborough. "The Posh" kallas klubben, ej att förväxla med David Beckahams donna.
Är det något lag i League One som har det lite motigt för tillfället så är det jumboplacerade Crewe Alexandra. Med ynkliga 9 poäng så ser det inget vidare ut för den nordväst engelska klubben.




Inga kommentarer: