TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 4 november 2008

Plastcupen är rena natta!

Klockan börjar bli mycket och kroppen är seg efter dagens kneg. Snart läggdags efter att ha kollat in det mesta utav Champions League matchen Roma-Chelsea. En match där Chelsea är ljusår från sina bästa stunder. Roma leder rättvist med 3-0. Längesedan Chelsea betedde sig så ynkligt som man gör ikväll på Olympiastadion. Är detta en effekt av senaste tidens ekonomiska svallvågor inom klubben? Roman står som ansvarig men det blir Scolari som får ta smällen.

Som så alltid i fotbollsvärlden.



Cypern har aldrig rosat fotbollsmarknaden. Ett hopp har dock har tänds och namnet på denna gnista är Anorthosis. Ett lag uppbyggt på inhemska spelare och en handfull föredettingar.

Man läxade upp den grekiska storebrodern Panathinaikos för ett tag sedan så rejält att stenarna rämnade i Parthenon.

Likt karthagen Hannibal rider man fram som en elefant ikväll mot romarnas Inter och har i skrivande stund en svajjig tillställning mot dessa. 3-3.



Liverpool drabbas av Hansson och Atletico leder förvånande med 1-0. Vem klagar högst, David Wilson eller Benitez?



Champions League är förövrigt en äcklig modernistisk fotbollssåpa.

Ett spel för gallerierna och en tillställning av plast och med plast.

Eller förresten, i betongrytan Nya Ullevi får man en folköl för 40:- i ett dallrigt plastglas.

På Champions League matcher serveras man ingen öl alls.

Plast, som sagt



Tacka vet jag den riktiga fotbollen. Den som spelas mellan lag och spelare som fortfarande går ut kvällen innan match och hinkar pilsner på obskyra kvarterspubar. All heder åt det gamla gardet med Tony Adams och Paul McGrath i spetsen. All heder att de tagit tag i sina liv efter effekterna av sitt leverne.

Ikväll hade jag hellre suttit bänkad på Withdean Stadium och sett Micky Adams grabbar i Seagulls ta sig an Derby i Ligacupen än att sitta på Olympiastadion och försöka se något av matchen 200 meter från plan med löparbanor runt arenan.



Det är rena natta!

Och förresten, god natt!

Inga kommentarer: