TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 2 november 2008

Söndagsjidder...

Ja då var man uppe igen. Morgonproceduren vid uppstigning med en cigg och påslagning av datorn är svårslagen. Hade det varit bakfylla med i bilden hade jag troligen halsat ur ett mjölkpaket, avslagen cola eller vichyvatten.
Idag är jag inte det. Gästabudet hemma hos Tuvemannen med familj gick skapligt lugnt tillväga. Två pavor rött och ett par öl tillsammans med biljardmästerskap och så var det dags att bege sig ut i den iskalla natten för en taxifärd hem. En färd som som gick via McDonalds med nattmat.
Det var den kaloribomben som räddade dagen från baksmälla.
Det finns inget ont som inte för något gott med sig. McDonalds och en rejäl styrketräning kanske är en bra kombination ändå?

Något som inte är en bra kombination är SVT Text och GAIS.
Alltid missvisande,ofördelaktigt och emellanåt så vinklat att man kan känna hatet mot GAIS ända från soffan till Stockholm. Istället för att skriva "GAIS KROSSADE LJUNGSKILES ALLSVENSKA DRÖMMAR" så skiver man istället "BILLIG STRAFF SÄNKTE LJUNGSKILE"
Hade det samma inträffat GAIS och Ljungskile vunnit med 3-0 så hade säkerligen stått något i klass med "LJUNGSKILE KROSSADE GAIS" eller "GAIS ÅTER FÖRÖDMJUKAT"
Det slår nämligen aldrig fel. Det är ytterst sällan jag sett att SVT Text skrivit något fördelaktigt om GAIS. Tvärtom så gynnas "de stora" och gör man inte det så tar man andra GAIS motståndares parti.
Äckligt!
Vad krävs det förövrigt för meriter att arbeta på den avdelningen inom Sveriges Television?

David Wilson sade förövrigt efter matchen; "-Dåligt att en domare skall få avgöra matchen med en straff" Avgöra matchen? Det var i minut 25. Det fanns 65 minuter som LSK kunde komma tillbaka på. Och man var det laget som hade allt att spela för. Wilsons skygglappar är så fastsatta kring skulten att han inte kan inse sina och sitt såkallade fotbollslags egna fel och brister.
Ljungskile är skit.
Det kommer de alltid att vara.

Bolton tar emot Manchester City idag hemma på Reebok Stadium. Ett tråkigt lag ifrån en kranskommun till Manchester. Med andra ord ett lokalderby. City är taggade efter riktigt bra nyförvärv på senare tid. Robinho,Wrigth-Phillips och Jo är spelare som kan få City att lyfta från den annars gråa vardagen i mittenregionen tillsammans med lag som exempelvis Middlesbrough,Blackburn och West Ham.

Man har spelarmaterialet för att kunna lyfta sig högt inom den engelska hierarkin.
Har man en ledarstab som är av samma standard?
Nyförvärven till trots så har spelet pendlat mellan storvinster och plattmatcher.
Hughes har inte fått in den där rätta känslan i City som Svennis hade. Det stabila och säkra.
Det trygga och komfortabla.
Kommer detta så kommer framgångarna.
För laget är bättre,spelarmässigt,än föregående säsong.
Nu väntar även UEFA-cupen i veckan med match mot holländska Twente och sedan tyska Schalke.
Jag tror på City i UEFA-cupen. Man har ett spelarmaterial som älskar att spela europeiskt.
Sak samma är det med andra lag i Premier League som oftast inte har en suck att ens våga drömma om ligabucklan. Istället kniper lag som Middlesbrough,Blackburn och Aston Villa en cupbiljett ut till Europa och där visar upp sig från sin bästa sida.

Att vinna borta mot Schalke ser jag som lättare en än vanlig ligacupomgång mot Brighton eller Sheffield United. Det inspirerar och det tänder ett hopp i den främlingslegion som finns i klubben och som hellre föredrar sol och värme än tegelhus, dimma och regn. Mest av allt föredrar dessa spelare pengar och det är därför de stanar kvar.

Bolton då? De åker ur i år. Jag hoppas det ivarjefall. Helst tillsammans med Everton och Wigan.
Jag hade gärna viljat ha ut Blackburn och Fulham också. Inget av nämnda lag har en färgnyans som sticker ut. Ingen värme och absolut ingen underhållningsfaktor.
Bolton som sagt; Johan Elmander floppar. Det är torka i skorna och det dyraste nyförvärvet någonsin ser ut att bli den största floppen. Skall laget få fart i den nedre regionen så krävs det seger idag. Hemmaplan och derbykänsla. Det hade varit på tiden isåfall. Och på tal om Elmanders start i Bolton;Tankarna går faktiskt till Brolin och hans Leeds-äventyr.
Känns den igen, någon?

Nä nu har jag faktiskt inte tid att sitta och spekulera mera. Frukost står på menyn och jag sticker inte under stolen med att det kurrar i kistan.

Vi hörs senare!

Inga kommentarer: