TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 16 november 2008

Det senaste från England!

*Det verkar som den så kallade "Harry Redknapp-effekten" är över. I matchen mot Fulham på Craven Cottage såg laget lika håglöst och tafatt ut som under Juande Ramos ledning. Återstår att se om det var ett tillfälligt bottennapp eller om man fallit tillbaka i gamla synder. På söndag möter man Blackburn hemma och då gäller det att bevisa att formtoppen man haft inte bara var en tillfällighet.

*Det glädjer mig att Leyton Orient lämnat nedflyttningsplatsen efter två raka segrar. Denna helg slogs Crewe tillbaka med 2-0 på Gresty Road. Mål av Mkandawire och Boyd.
Nästa helg väntar derby hemma på Brisbane Road mot tredje placerade Millwall.

*Arsenal kommer aldrig att vinna några titlar så länge den helt oduglige dansken Nicklas Bendtner får så mycket speltid som han får. 13 gjorda mål på 52 matcher i Arsenal skrämmer ingen och Arsenalfansen får hoppas att Adebayor och van Persie håller sig skadefria om man ska nå Champions League nästa år. När det gäller hans frisyr är det bland det värsta jag sett och han påminner mer om en tjeckisk hockeyspelare än en dansk fotbollsspelare.

*Det enda laget i den engelska proffsfotbollen (Ända från Premier League och ner till League Two) som fortfarande är obesegrade är Wycombe. I går besegrades Bradford med 1-0, målet gjort av högerbacken Lewis Hunt tjugo minuter före full tid. Fortsätter man med samma fina spel som i början av säsongen väntar troligtvis uppflyttning till League One.

*En brittisk utredning föreslår striktare alkoholpolitik pga den allt högre alkoholkonsumtionen. Det kan innebära dyrare alkohol i butikerna och förbud mot rabatterade priser på pubarna.

*Johan Elmander var ganska blek i helgens match mot Liverpool. Elmander är Boltons dyraste nyförvärv någonsin och köptes in för att ersätta Nicolas Anelka som såldes till Chelsea i januari 2008. Klubben betalade hela 11 miljoner Pund (ca 140 miljoner sek) och hittills har svensken bara gjort ett mål på nio matcher. Både fans och tränare har stora förhoppningar men de har ännu inte infriats. Återstår att se vad som händer men det var nog många fler än jag som höjde på ögonbrynen när det stod klart att Bolton blev hans nya klubb, intresse fanns från både Spanien, Portugal och från franska toppklubbar.
Gör han mer än 5-7 mål denna säsong skulle jag bli förvånad och en flytt till någon av ovannämnda ligor nästa sommar skulle inte förvåna mig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Schysst !

Anonym sa...

Elmander lär floppa likt köttbullen Brolin gjorde i England.
Rätt åt den hästkäften.