TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 17 november 2008

Stephen Irelands nödlögn!


Att Stephen Ireland är en duktig fotbollsspelare råder det ingen tvivel om. Det har han visat på City Of Manchester och på andra arenor runt om i England. Han är en populär spelare bland Cityfansen. Ireland föddes i irländska staden Cork 1986 och debuterade i Manchester City 2005 för att året därpå bli uttagen i förbundskapten Steve Stauntons trupp. Hans första landskamp för Irland var mot Sverige. Desto sämre är hans trovärdighet som spelare. Och det har sitt ursprung i just ett landslagssammanhang. 2007 skulle Irland möta Tjeckien. Ireland som hade briljerat i matchen innan mot Slovakien var högaktuell för spel.
Stephen Ireland tackade dock nej till att medverka med motiveringen att hans mormor hade dött. Pressen skrev sorgerubriker och uppståndelsen var stor. Dagen efter att han meddelade det visade det sig att så inte alls var fallet. Den 14 september kontaktade Irlands fotbollsförbund Manchester City angående saken. Då avslöjade Ireland sanningen att hans avhopp berodde på att hans flickvän Jessica hade fått missfall. Han bad offentligt om ursäkt på Manchester Citys hemsida.
Förbundskapten Staunton ringde upp Stephen Irelands dåvarande flickvän Jessica. Även hon hävdade att Irelands mormor hade avlidit.
Staunton frågade senare ut Stephens om saken, då Irlands fotbollsförbund hade tagit reda på att det inte var sant. Ireland hävdade då att det var hans farmor (det är samma ord för farmor och mormor på engelska). Manchester City gick djupare in på även det och då kom det fram från Ireland att hans flickvän hade fått missfall och trodde att fotbollsförbundet skulle låta honom vara om han sa att en nära släkting hade dött.
Stephen Ireland är en duktig fotbollspelare som sagt. Han hade mycket väl kunnat spela i något av "The Big 4". Anledningen till att han inte gör det och istället sedan 2005 spelar i City kan ha med denna osannings-spridning att göra.

Inga kommentarer: