TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 29 november 2008

Lördagens spekulationer!

Manchester United har hittat en ersättere för Ryan Giggs. 21-årige Zoran Tosic kommer för 100 miljoner från Partizan Belgrad. Serben har varit en av landets absolut bästa spelare senaste året och är en mycket bra värvning av Sir Alex. Serbien har för övrigt ett spännande landslag på gång med många unga bra spelare. De blir att räkna med om några år.
Ryan Giggs är en United-ikon. Lika mycket United som Old Trafford och Sir Alex. Det blir tungt att axla hans mantel. Personligen har jag svårt att se den nya Tosic uppfylla förväntningarna.
Det hade jag visserligen också då en ung Ronaldo kom till Old Trafford en gång i tiden också för den delen. Alla vet ju hur det gick för den portugisen.

Imorgon är det Manchesterderby. Kommer Hughes lyckas med samma bedrift som Svennis lyckades med förra säsongen? Att vinna bägge mötena mot United?
Sir Alex Ferguson verkar inte det minsta orolig inför helgens derby. På frågan om han var bekymrad över rivalen City svarade han "Var håller de hus för tillfället?".
Sir Alex tar sig vatten över huvudet?!. De ljusblåa Manchesterlaget slog Arsenal förra helgen och besegrade Schalke 04 i Tysland med 2-0. Räkna med en derbyatmosfär modell grövre.

I London är det också derby imorgon. Väst möter nord. Chelsea- Arsenal är giganternas kamp i London. Arsenal som inte har inlett säsongen något vidare ligger 10 poäng efter serieledande Chelsea i tabellen. Arsenal har haft det lite tungt i år och strategin att värva ungt och lovande börjar sätta sina spår. Nu behövs något tungt. Kommer det i januari? Vi får se. Enligt ordförande Peter Hill-Wood finns det gott om pengar för Wenger att spendera om han så vill. Återstår att se vad som kommer in i vinter. Dock vet vi sedan tidigare att det är som svårast att värva stjärnor mitt under säsong. Scolaris blåa elva ser stabila ut i år. Kan räcka hela vägen till guld?
Drogba som titt som tätt uttalat sig om att vantrivas i klubben var i matchen mot Burnley i cupen inblandad i en smärre läktarskandal. Det mynt han kastade på en Burnleysupporter har han nu fått böta för. Nu spekuleras det om en flytt för ivorianen. Inter sägs vara angelägna om Drogbas namnteckning.

Aston Villa tar idag emot Fulham på Villa Park.
I somras var det mycket prat om Gareth Barrys vara eller icke vara i klubben. Nu bekräftar klubben att spelaren inte kommer att lämna i januari utan han stannar minst säsongen ut. Bra för Villa i deras jakt på Champions League.

Sunderland mot Bolton idag. Hur tippar man på en sådan match? Den kan sluta hur som helst.
Elmander fick känna på hur det är att göra mål i England häromsistens. Var det startskottet?
Svajiga Sunderland påminner mycket om älskade GAIS.

Stoke och Hull har varit mardrömmar för en del etablerade Premier League lag denna säsong.
Idag möts de bägge. En given kryssmatch?

Scunthorpe klarade inte av att ligga på toppen i League One. Forna storklubben Leicester har kravlat sig upp och befäster serieledningen med MK Dons och Millwall efter sig. Jag tror att Leicester blir den klubb som vinner serien. Det finns rutin och styrka i klubben vilket saknas hos Scunthorpe. MK Dons är bara en trend. Känns faktiskt som att Millwall eller Leeds kan ta plats två som får dem uppflyttade till The Championship utan kval. Men isåfall får Leeds ta sig i kragen. Man har nu ramlat ner på en 7:de plats. Inte ens på Play-Off.


Nu har Magnus Pehrsson fått som han och agenten Patrik Mörck ha velat. En flytt till Ålborg.
Enligt dagspressen är övergången nu klar. Det som återstår är enligt Christer Wallin att komma överens om en ekonomisk summa för övergången.
Nu går vi vidare. Pehrssons hyckleri och judasfasoner skall inte ens få bli ett kommatecken i GAIS historia. Hoppas klubben stärks istället inför kommande säsong och ger sig fan på att lyckas bättre än i år. Isåfall är Pehrssons år i klubben snabbt glömt.
Låt nu Patrik "Pude" Johansson och Matti Demegård få chansen.
Skall det trots allt värvas så har jag min personliga kandidat.
Bosse Pettersson.

Det hålls ett redaktionsmöte idag. Ett möte med två inblandade. Jag och Huckerby träffas nämligen på lokal i de centrala delarna av Göteborg och skall tälja lite på säsongen som har varit. Penna, papper, en bit mat och ett par öl.

Ha en trevlig helg!

Inga kommentarer: