TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 26 november 2008

Min syn på saken

När det gäller Magnus Pehrssons eventuella flytt till Ålborg vet vi egentligen inte speciellt mycket. Den info som finns (förutom en pinsam notis på gais.se) har kommit från den inte helt trovärdiga tidningen Aftonbladet.
Aftonbladet är mest intresserat av att sälja lösnummer och då behöver inte deras ”avslöjanden” nödvändigtvis vara sanna.
För exempel gick Aftonbladet ut med nyheten att Elfsborgs tränare Magnus Haglund var klar som tränare för Ålborg för lite mer än en månad sedan men det visade sig inte vara sant.
Detta är enbart mina åsikter och spekulationer om den här historien.

I media kallas MP ”succétränaren” och jag har i ärlighetens namn svårt att förstå varför. Inför säsongen trodde de flesta att GAIS slutplacering i allsvenskan 2008 skulle vara någonstans mellan plats nio och tretton. Vi kom elva. Han har med andra ord fått laget att prestera exakt det folk förväntade sig och absolut inget mer.
Hade vi kommit fyra eller femma och han fått laget att prestera över sin förmåga hade jag förstått medias resonemang.

Som jag ser det tar han en stor risk att redan nu lämna för att söka större uppgifter. I GAIS får han garanterat inte sparken om nästa säsong inte blir det lyftet alla hoppas på utan han får god tid på sig att bygga upp ett slagkraftigt lag, får mer erfarenhet av tränaryrket och blir då redo för större uppgifter.

I Ålborg kommer han få enorma krav på sig att ta laget till toppen. Förra säsongens mästare har underpresterat hittills och ligger just nu sjua, hela 18 poäng efter ledande Odense. Denna säsongen gäller det att rädda det som räddas kan och vara beredda på nästa säsong. Blir det en jobbig start på den säsongen också kommer han garanterat få söka nytt jobb i samband med danska ligans vinteruppehåll.
Skulle detta ske är han tillbaka på ruta ett och får börja bygg upp sin tränarkarriär igen i ett mindre glamouröst lag typ Falkenberg.

Oavsett vad som händer måste GAIS få svar snabbt. En ny tränare ska rekryteras om man inte bestämmer sig för att satsa på de som finns kvar dvs Patrik Johansson och Matti Demegård.

Det finns ett gäng tränare som jag aldrig vill se i GAIS, Stefan Lundin, Mats Jingblad och Anders Linderoth är ett gäng pajasar som vart runt i massa klubbar men aldrig uträttat ett skit.
Rikard Norling hade varit intressant som ersättare men han är för mycket AIK och därför funkar det ej.

Det är bara att avvakta och se vad som händer men jag tror nog att MP tar erbjudandet från danskarna om han får något, ivrigt påhejad av sin pengakåte agent Patrick Mörk.

Inga kommentarer: