TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 24 november 2008

Sanningen om Scunthorpe!


Inte nog med att Scunthorpe tappade serieledningen efter helgens förlust i toppmatchen mot Leicester, man har dessutom problem på andra fronter.

Stadens namn har varit omtalat för hur man skall uttala det.

1996 blev det en kontrovers när bland andra AOL:s snuskfilter vägrade acceptera ett ortsnamn på grund av att det innehöll ordet ”cunt” som det avvisade som snuskigt. Några sajter på nätet visar namnet som ”S****horpe”, medan Fark.com visar det som ”Scoonthorpe”. Detta kallas i datavärlden för Scunthorpe-problemet.

2007 kommenterade en högre chef i det lokala företaget Nisa-Today orten på ett sätt som fick kritik från invånarna. Ansvarig på företaget John Baines uttalade på en handelskonferens att en av ortens största industrier var fickstölder, att kvinnorna hade madrasser på ryggen i händelse att de skulle träffa på någon de känner och att "Om du vill veta hur Scunthorpe såg ut på 70-talet – åk dit i dag". Uttalandena publicerades online av handelstidningen Off-Licence News och återgavs i tidningen Scunthorpe Telegraph. Baines bad senare om ursäkt om hans kommentarer hade förnärmat någon och att de mest var menade lite skämtsamt. 1981 gav komikern och författaren Spike Milligan ut boken ”Spike Milligan, Indefinite Articles and Scunthorpe.” Att ortsnamnet togs med i boktiteln upprörde många i området till vilka Milligan sa: ”Vi meddelar Scunthorpes invånare att referenserna till Scunthorpe inte skall tas personligt. De är ett skämt, vilken även Scunthorpe är.”

Inga kommentarer: