TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 8 november 2008

Omgång 12.

Många har menat att om Arsenal skulle med tåget upp i toppstriden på allvar så hade allt annat än seger betytt att man hade fått stanna kvar på perrongen. Med Wenger som stins och fransmannen Nasri som lokförare så ångade man fram. Detta med en fart som fick Manchester United att blekna och efter 90 minuter stå som förlorare. 2-1 till Arsenal som idag placerade sig på tredje plats.
Tågtrafiken i östra London frontalkrockade i 83:e minuten efter att Collison tidigare givit hemmalaget West Ham ledningen. Krockarna avlöste varandra och efter 90 minuter hade Lescott och Saha totaldemolerat det ljusblå och vinrödatåget. Everton kunde åka hem till Liverpool med tre pinnar och 3-1 i bagaget.

Wigan och Stoke är inga direkt färgsprakande lag. Spelet på planen och resultatet gör inte saken bättre efter dagens mållösa fejd på JJB Stadium.

På Stadium Of Light gav den färgsprakande Cissé Sunderland tidigt ledningen innan Belhadj kvitterade i mitten av matchen för Portsmouth. Sunderland som sällan har Fru Fortuna på sin sida fick med citronen i munnen inse att motståndarna fick straff på övertid och att Defoe kunde föra med sig och Pompey tre pinnar hem till sydkusten. Det är GAIS över Sunderland.
Sällan några framgångar, alltid etablissemanget emot sig och med supportrar som vägrar släppa tanken på en storhetstid. Att man sedan besegrar ärkerivalen Newcastle gör inte saken sämre.
Ifall GAIS och Sunderland är St Göran så måste draken vara DSS och Newcastle. Man dräper ondskan och är sedan bäst i sin region. Det räcker så och det är det man lever på resten av säsongen.

Bolton, med Elmander på plan, börjar sakta men säkert hitta tillbaka sin form och resa sig från bottenregionen samtidigt som man även succesivt med andra lag får in Hull i vardagen efter smekmånaden i Premier League. Taylor ordnade detta idag med matchens enda mål.