TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 1 januari 2009

2008 och lite annat

Ytterligare ett år är slut och jag tänkte skriva ner lite tankar och funderingar om det gångna året.

Det stod tidigt klart att GAIS varken skulle vara topplag eller bottenlag detta år och det i kombination att hemmamatcherna spelades på det som måste vara en av världens värsta arenor gjorde att många matcher blev rätt avslagna tillställningar.
Det enda minnesvärda denna säsong är givetvis den underbara segern mot våra smutsiga rivaler ifk, något vi väntat på i 16 år. Välmåendet från den segern sitter fortfarande i !
Till nästa säsong har man köpt årskort på L 3 med hisingens två stabilaste snubbar som närmsta bänkgrannar. Förhoppningsvis kommer den nya arenan ge de flesta en nystart i sitt GAISande och atmosfären bör bli minst 10 gånger bättre än i betongbunkern. Det hänger givetvis också ihop med hur våra grönsvarta hjältar presterar på planen. Jag tycker att saker och ting ser lovande ut inför 2009 men om det är så kommer man märka först i samband med att träningsmatcherna startar.

Något som irriterat mig ordentligt under 2008 är alla dessa ordningsvakter som finns på matcherna. Jag kan köpa det på derbymatcher, matcher mot stockholmslagen och kanske i samband med matcher mot skånelagen men varför ska det stå 10-15 inhyrda vakter på löparbanan på en match mot Gefle eller Halmstad BK ? Jag undrar hur mycket pengar GAIS slösat bort på detta under 2008 ?
SvFF har ivrigt påhejad av media målat ut en bild att fotbollssupportrar är samhällets fiende nummer ett och pga av detta har supportrar misshandlats av vakter och poliser som inte klarar av sina jobb har kört sina fordon i hög fart in bland stora skaror av supportrar med risk att folk skadas eller i värsta fall dödas utan att det skapat någon större debatt.
Till kommande säsong har man fått ytterligare ett verktyg till sin hjälp, den sk huliganlagen där tydligen poliser godtyckligt ska kunna peka ut folk och få dem avstängda.

EM spelades också 2008 och som vanligt verkade det nästa omöjligt för storstadsbor att få biljetter. När SvFF pamparna och deras släktingar fått sitt tilldelades en oroväckande hög andel biljetter bönder från Ockelbo, Gislaved eller Strömsnäsbruk. Dessa gjorde entré i bl.a Salzburg med målade ansikten, vikingamössor och uppblåsbara händer från Aftonbladet. Detta är den sorts klientel förbundet vill ha på matcherna och det får mig att må illa.

Liverpools lagkapten Steven Gerrard greps för inblandning i ett krogbråk (liknande incidenter händer väl minst 100 gånger per helg enbart i GBG) och ”journalister” från Aftonbladet, The Sun och andra oseriösa blaskor skrev upp det hela enbart i syfte att tjäna mer pengar. I slutet av 2007 anmäldes Manchester U spelaren Jonny Evans för våldtäkt och mediadrevet var i fullgång och det krävdes bl.a att Man U skulle sparka honom. Förundersökningen lades ner rätt snabbt och det konstaterades att någon våldtäkt aldrig ägt rum. Jag är övertygad att Gerrard aldrig kommer dömas i domstol för denna fruktansvärda händelse utan att även denna gång kommer det sluta med att ovannämnda skittidningar har tjänat en hel del pengar och så länge det accepteras av allmänheten kommer deras arbetsmetod att ”Göra en höna av en fjäder” att fortsätta.

Har vart i Danmark ett par dagar nu i mellandagarna och det verkar som om danskarnas intresse för engelsk fotboll inte är lika stort som i Sverige. Försökte hitta en pub som visade PL men av de tre jag hittade hade en stängt, en visade inte fotboll och den tredje visade bara Champions League. Blev lite småless då matchen jag tänkte se slutade med 5-1 seger för Liverpool.
Även andra saker har förändrats i DK. Svenska kronkursen har försvagats från 1,25 i somras till nästan 1,50 nu och de affärerna i som tidigare var knökfulla av öl och spritsugna svenskar gapar nu helt tomma.

Till sist vill jag passa på att tipsa er om den brittiska miniserien Criminal Justice som sänds på svt 2, del tre sänds på nyårsdagen med start 22:30 och har ni missat de två första avsnitten går det att se dem framöver på SVT:s hemsida eller så kan man hitta dem på pirate bay eller liknande sidor.

Inga kommentarer: