TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 18 januari 2009

Fastfrysningar och förfall!

Snön har lagt sig på Hisingen. Som ett vitt duntäcke breder den ut sig över gräsmattor, buskage och berg. BK Häckens ålderdomliga multiarena Rambergsvallen har heller inte skonats av Kung Bores nederbörd i form av iskristaller.
England däremot har klarat sig denna helgen.
Tillskillnad från tidigare helger då matcher blivit inställda på grund av väderförhållanden så spelades alla matcher igår.
I högsta ligan så var det Middlesbrough som frös fast allra mest.
Likt snögubbar agerade man då man blev utspelta av West Bromwich på The Hawthorns.
Efter att Brunt gett WBA ledningen så tog slovenens Robert Koren tag i showen och nätade två gånger. Ett sista nödrop för WBA som vägrar ligga i botten. För Boro ser det tungt ut.
Gareth Southgard har mer att tänka på en en onödig utvisning på Digard.Styrelsen ger honom ett varnande finger för att klubben närmar sig bottenregionen. Lagkaptenen Stewart Downing sägs vara helt ofokuserad och ha tankarna någon helt annanstan.
Storlagen räddade sig själva sent i matcherna igår. Stoke tog ledningen genom Rory Delap på Stamford Bridge och såg ut att kunna ta en rejäl skalp innan Belletti kvitterade. På övertid gör dessutom Frank Lampard mål och ridån är total i Stoke.
Manchester United kan tacka Berbatov för segern borta mot Bolton. I sista minuten slog bulgaren till och det räckte för att trepoängaren skulle hem till Old Trafford.
En man med erfarenhet och rutin kan förändra en hel klubb. Det finns det flera bevis på under historien. Sam Allardyce har börjat på sitt sätt i Blackburn och som efterträdare till Paul Ince så har hans arbete gett resultat. Det fick bland annat Newcastle erfara igår då man förlorade stort, 3-0, på Ewood Park. Det finns tydligen hopp för lag som Rovers också!
Aston Villa nosar storlagen i baken och man gör det riktigt bra.
Hela laget är bra och efter gårdagens insats borta mot Sunderland så öser jag beröm över Villa. Martin O´Neills vinrödblåa grabbar går från klarhet till klarhet.
Luke Young, James Milner och Gareth Barry är toppkvalité.
Den framgångsvåg som Hull åkte med på under de inledande omgångarna har ebbat ut. Ivarjefall såg det ut så igår då man blev utspelade hemma mot Arsenal med 3-1.
Tabellpositionen är dock bra och utan spelare som Geovanni och Cousin hade man definitivt inte haft den placeringen.

Då tar vi steget ner till The Championship och kan där konstatera att inget av större värde hände i toppstriden. Bristol City har inte levt upp till de förväntningar man hade inför säsongen. Klubben kvalade till Premier League men tappade platsen till Hull.
Supportrar och media hade tänkt sig en snabb revansch men detta har grusats.
Klubben ligger på en 14:e plats i tabellen och tog igår emot serieledande Wolverhampton hemma på Ashton Gate. Det Mick McCarthy och hans manskap i guldsvarta tröjor såg som en lätt vint förvandlades istället till en tätspelande oavgjord batalj. 2-2 fick Wolves nöja sig med.
Samtidigt förlorade rivalen Reading borta mot Swansea med 1-0 och tredjeplacerande Birmingham kunde hemma ta en pinne i 1-1 matchen mot Cardiff.
Birmingham har dock en match mindre spelad och tar tillbaka andraplatsen vid en vinst.

Då Nottingham inför denna säsongen tagit sig upp från League One trodde många att en ny era skulle ta fart för klubben. Förhoppningarna grusades efter flera dåligt inledande omgångar. Man har sedan seriens början legat i bottenregionen.
Igår kunde man dock se ett ljus i den mörka tunneln då Brighton besegrades hemma.
Klubben tog sig ett rejält kliv i tabellen, förbi nedflyttningsstrecket och upp på en 18:de plats i en mycket tät tabell.

Såg Nottingham ljuset så är det raka motsatsen för Charlton. Det forna Premier League-laget har levt i ett totalt mörker den senaste tiden. Turbulens i truppen och i styrelsen bidrog med största sannolikhet till storförlusten borta mot Sheffield Wednesday med 4-1. Förra veckan besegrade man Norwich borta. Att pendla mellan hopp och förtvivlan är något klubbens supportrar har fått lära sig på senaste tid.
Man är nu sist i ligan hela 7 poäng efter Southampton.
Det Alan Curbishley genom kontinuitet byggde upp under alla sina år i klubben är nu som totalt bortblåst.
Och på tal om Southampton så är även det kapitlet i klubbens moderna historia ingenting som gör publiken glad. En gång i tiden var man likt Charlton ett etablerat Premier League-lag.
Idag ser man League One kring husknuten.
Det är sådant man kan kalla för förfall.

Inga kommentarer: