TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 20 januari 2009

Från bänken till A-laget!


Exeter City slår på stora trumman. League Two-klubben har idag signat Tottenham Hotspurs unga Troy Archibald-Henville. Högerbacken har skrivit på för lån i en månad och får ett mijlöombyte ur många olika perspektiv. Från ett vardagslunk i ungdomsakademin och som kapten i reservlaget där vardagen förutom studier och träning även innebär skoputsning åt Zokora,Lennon och Pavlychenko till A-lagsfotboll i en klubb där han ses som en sorts frälsare och stöttespelare. 20 åriga Archibald-Henville har tidigare under säongen varit utlånad till Championshipklubben Norwich, men hade där svårt att ta en plats.
Ikväll debuterar han direkt för sin nya klubb borta mot Dagenham & Redbridge.

I West Ham har han inte ens fått beträda gräsmattan på Upton Park men då Grimsby Town kallade så lyssnade Joe Widdowson. Den 19 åriga mittbacken blev lovad förstalags fotboll och nappade direkt. Lånet av Widdowson innebär inget särskilt för West Ham men
Ett stort steg för Grimsby som i och med värvningen får en spelare med styrka,snabbhet och som är van vid att spela med de stora pojkarna.
Och var manager Mike Newell nöjd över värvningen av Widdowson så var han betydligt gladare i lördags då Grimsby som första lag denna säsong vann borta över serieledarna Wycombe med 1-0. Då Jarman i 61 minuten bröt Wycombes nolla så hade majoriteten av de 4461 åskådarna på Adams Park lätt att hålla sig för skratt. Wycombe i sin tur har det mesta dock inom kontroll.
Med serieledning 6 poäng före tvåan Brentford, som dock har en match mindre spelad, så är siktet inställt på League One nästa säsong.
Martin O´Neill,Lawrie Sanchez och Steve Guppy är kända profiler som agerat i klubben genom åren.
Manager Peter Taylor har gjort ett imponerande arbete med hela organisationen och då man i dagarna värvade försvararen TJ Moncur från Fulham så meddelade man att framtiden ser ljus ut för klubben från Buckinghamshire.

Klubben grundades 1887 av ett gäng möbeltillverkare och kallas därför i folkmun för "Chairboys". Vill det sig väl så kan manager Taylor vara på väg att snickra ihop något alldeles extra.

Inga kommentarer: