TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 18 januari 2009

League one & Two under luppen!

Ifall Leicester idag gör vad som förväntas av dem borta mot Yeovil så leder man ligan med 7 poäng. En komfortabel ledning där avarten MK Dons sniffar dem i baken.
Tre poäng efter och med en match mindre spelad kommer Kenny Jacketts grabbar.
Efter gårdagens vinst hemma på The New Den mot Tranmere så visade man omvärlden att det koncept man har i år lönar sig och kan räcka ända till mål. Trots vinsten så var Tranmere det bättre laget i en annars dålig match. Millwalls flyt som man haft under säsongen höll i sig och Marc Laird kunde ordna segern i andra halvlek. 1-0 till Millwall inför 8,257 åskådare.
Var glädjen stor bland Millwallsupportrarna efter vinsten så blev den ännu större då resultattavlan visade att Carlisle slagit topprivalen MK Dons med 3-2.
Manager Roberto Di Matteo kunde se sitt MK Dons leda med 2-0 för att sedan släppa in tre mål, detta trots ett spelövertag under stora delar av matchen.
Di Matteo verkar av intervjuer att döma vara en duktig manager. Ärliga och skarpa analyser samt inblick i spelet som kan räcka till ett arbete på högre höjd. Blir han lika duktig manager som spelare så har han en ljus framtid som härförare.

Anrika Leeds ligger på en mindre glamourös 9:de plats i ligan. Detta trots en bra och duktig inledning under säsongens första matcher. Klubben har en mycket stor press på sig att ta sig tillbaka upp i seriesystemet men i saknad av den rätta ekonomin och spelarmaterial så lär detta ta tid.
Gårdagens match borta mot Brighton visade dock på framtidstro.
Bristol City-lånet Trundle gav laget ledningen i andra halvlek och då Fabian Delph satte 2-0 sent i matchen var saken klar. Lagets skyttekung, med 12 mål denna säsong är Jermaine Beckford men i avsaknad av honom igår så spelade man med Luciano Becchio. Becchio med 9 mål gjorda i år har haft ögonen på sig av klubbar högre upp i seriesystemet.
Igår gjorde han dem besvikna efter att missat en straff i matchens inledande minuter.
Leeds är ett ungdomligt lag. Det är mycket att bygga på i truppen.

Ifrån Yorkshire kommer även Huddersfield Town. Bittra rivaler sedan länge med Leeds. Har Leeds varit det bättre laget hitoriskt sätt så är det idag Huddersfield som är i förarsätet i kampen om Yorkshire. Laget som varit obesegrade i fem omgångar gjorde även sin plikt hemma ppå Galpharm mot Swindon då dess besegrades med 2-1. Den anrika klubben Town ser framtiden an och satsar på att ta sig upp i seriesystemet.

Leicesters Matt Fryatt leder skytteligan med 18 mål. Men han är inte ensam om det. På samma delad förstaplats kommer Bristol Rovers Rickie Lambert.
Dessvärre fick han inte sitta ensam på tronen igår efter att ha gått mållös i bortamatchen mot Leyton Orient. På Brisbane Road i östra London gick Rovers segrande ur striden med 2-1.
En match där Orient tog ledningen genom Boyd men där Bristol-laget kvitterade och utökade
tätt efter varandra i andra halvlek genom mål av Hughes i 74 minuten ochDuffy i den 79:e.
Förlusten innebar inte bara en nedflyttningsplats för Orient som förra säsongen spelade förvånansvärt bättre i ligan, den innebär även att manager Martin Ling med assistens får sparken av klubben. Ling som varit manager i klubben sedan fem år tillbaka och även tagit upp dem från League Two, efterträds av ungdomslagets tränare Kevin Nugent

Vid en seger i gårdagens match mot bottenlaget Hereford kunde Oldham ha befäst en relativt säker topplacering på tredjeplats. Hereford skulle vara en enkel trepoängare.
Media och supportrarna var redan inställda på vinst. Innan och under matchen var uppenbarligen även spelarna det, för då matchen var över gapade man förvånat efter att Hereford vunnit matchen med 5-0. Tidernas underskattelse. Herefords Guinan gjorde inför en lyrisk hemmapublik hattrick medan lagkamraten Ainsworth stod för två mål.
Ifall känslorna var uppåt och glada på Edgar Street så var det raka motsatsen hos de Luton supportrar som befann sig på The Balfour Webnet Arena i Darlington igår.

League Two-mötet mellan Darlington på tredje plats i ligan mot jumbon Luton med inga poäng alls slutade med en förkrossande 5-1 vinst till hemmalaget. Luton som skakats och kraftigt drabbats av poängavdrag spelade likgiltigt. Man är proffsligans sämsta lag och allt annat än spel i Conference nästa säsong är ett mirakel.
Londonlaget Brentford försöker så gott det går att utmana Wycombe i toppen.
I gårdagens match hemma på Griffin Park såg det länge ut som att bortalaget Notts County skulle åka hem till Nottingham med tre poäng i bagaget.
Hemmalagets Phillips ville annorlunda och kvitterade i sista minuten.
Med en arena som Griffin Park med pubar i varje hörn så förtjänar Brentford ett bättre öde än sista-ligan.

Minns ni Bradford och lagets spel i högsta ligan på 90-talet?
Det gör jag och kan förfasas över klubbens rutschbana i seriesystemet.
I gårdagens hemmamatch mot Accrington Stanley fick man se motståndarna tidigt ta ledningen för att i andra halvlek få jubla över Conlons kvittering.
Resultatet innebar en poäng samt samma poäng som Darlington fast med sämre målskillnad. Fjärdeplatsen innebär dock i nuläget en Play-off plats. Ett steg i rätt riktning för Yorkshireklubben som på senare tid huserat i alldeles fel divisioner. Missar man uppflyttning så är sannolikheten stor att man även går miste om skyttekungarna Thorne och Boulding.

På Underhill Stadium i norra London spelar Barnet FC sina matcher.
Tillskillnad från sina glamourösa grannar Arsenal och Tottenhams monsterarenor så hyser arenan 5568 åskådare och det är sällan slutsålt. Inte så märkligt med tanke på att klubben ligger fjärden sist i League Two. Frustrationen kan te sig på många olika sätt..
I gårdagens hemmaderby mot Dagenham & Redbridge så utmynnade det i tre varningar och en utvisning för hemmalaget. Sammanlagt 6 kort delades ut i matchen som slutade 1-1. Är det derby så är det derby. Oavsett seriesystem.