TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 28 januari 2009

Hade behövt mig en stadig whisky nu!

Tippade igår. Det gick som det brukar, åt helvete.
Det brast på Spurs-Stoke. Jag hade tippat oavgjort på matchen och vad händer då?
Jo Spurs lägger in en extra växel och pulveriserar Stoke i första hlavlek efter stundtals briljerande spel. Jermaine Defoe är en riktigt sylvass hemvändare och kommer att bli en stor tillgång för klubben. Stoke hade egentligen inte så mycket att säga till om. Nyförvärvet Matthew Etherington från West Ham jävlades med David Bentley stundtals, Bentley fick efter ett tag nog och hyvlade ner Etherington vilket gav gult kort och därmed en avstängning i derbyt mot Arsenal. Bra jobbat där Bentley.
Etherington haltade lite lätt av inför ögonen på en uppeldad långsida som gestikulerade åt den förre Hammers-spelaren. Samma spelare inledde en gång i tiden sin karriär på White Hart Lane och utmärkte sig i Tottenham som en duktig och snabb vänsttermittfältare. Supportrar glömmer sådana saker rätt lätt. Man minns det man vill minnas.
United gjorde sin plikt genom att fullkomligt krossa West Bromwich på The Hawthornes. 5-0 till Sir Alex manskap som tog ett steg närmare ligatiteln?
Heskey debuterade igår för Aston Villa och gjorde det med succé.
Med matchens enda mål borta mot Portsmouth så ordnade Heskey tre poäng åt Villa.
Heskey är kvalité och rutin personifierad. Ovärderlig för ett ung Aston Villa.
Portsmouth däremot är under isen. Hur länge stannar Tony Adams?
I FA-cupen sist så tog Wolverhampton emot Middlesbrough hemma på Molineux.
Ett serieledande lag med bra formkurva mot ett halvmediokert lag som alltid sladdar i mitten av Premier League. Och vad hände? Jo, Boro vann relativt lätt och åter såg man skillnaden mellan de olika serierna.
Fick sig självförtroendet en törn i den matchen så satt den sannolikt kvar inför gårdagens toppmatch mot Reading. Vid vinst hade Wolves kunnat rycka ifrån med flera poäng i toppen. Istället var Reading det tongivande laget och som också gick segrande ur striden.
Samtidigt gjorde Birmingham sin plikt hemma mot Derby medan lagen på kvalplats, Sheffield United och Preston, oväntat gick och förlorade. Detta är upplagt för Cardiff som, med två matcher mindre spelade, ikväll möter Coventry. Vinst där så klättrar walesarna i tabellen till plats nummer fyra.

Toppenskiktet av The Championship är som ett getingbo och värre lär det bli.
I bottenträsket däremot är det desperata dödsryckningar. Både Southampton och Charlton lyckades plocka poäng i kampen om fortsatt spel i den näst högsta serien.
Southampton med Michael Svensson som andre-coach vid avbytarbänken kunde efter 2-2 borta mot Norwich åka hem till sydkusten med en pinne i bagaget. Ännu nöjdare var Charlton och dess supportrar. Seger i derbyt mot Crystal Palace med 1-0 var en fingervisning på att man inte ger upp hur lätt som helst.

Tio poäng skiljer det mellan ettan och tvåan i League One. Dominanta Leicester på tronen tappade trots sin överlägsenhet två poäng då man igår mötte Brighton.
Hemma på Walkers Stadium blev det endast 0-0.
Dess bättre, för Leicester och för de som är mot den moderna fotbollens hybrid klubbar, så förlorade även tvåan MK Dons på hemmaplan. Helt oväntat gick bottengänget Leyton Orient och vann matchen med rättvisa 2-1. Sönt för Orient som på senare tid haft motgångar på många plan.
Millwall med två matcher mindre spelade, gjorde vad som förväntades utav dem.
Hereford fick sota för förlusten härom sistens mot Hull och Millwall kunde igår kväll nöjda åka hem till södra London med 2-0 i vinst och tre pinnar i bagaget. Segrar i de två mindre spelade matcherna innebär en andra plats.

Träning idag? Mår inte särskilt bra ifall sanningen skall fram. Ont i halsen och övriga kroppen. Smått frossig. Någon skit som går nu. Vi får i första hand se hur länge jag orkar idag här på jobbet. Känns som en dunderförkylning är på intågande. Egentligen skall ett sådant angrepp stoppas med en eller ett par glas whisky. Jag skall överväga saken.

Inga kommentarer: