TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 12 januari 2009

Riddare kraschar aldrig!

Som den stora entusiast jag är utav historia så gick inte filmerna om Arn förbi mig.
Andra och sista delen avklarades ikväll och jag får säga att svensk film är mycket underskattad och att Jan Guillous historia om Arn är ytterst storslagen.
Skådespelaren Joakim Nätterqvist hade i den andra filmen förvandlats från den tönt han var i den första till en råbarkad vilde. Stundtals mycket lik Olof Mellberg till utseendet.

Mellberg själv red under sin tid i Birminghamklubben Villa runt och stångades med en mängd motståndare som var minst lika skräckinjagande som sverkrarna och danskarna för att inte tala om Saladin. En av dem är Ryan Giggs som efter denna säsongen sägs lägga skorna på hyllan efter många framgångsrika år i Manchester United.
Den i Cardiff födda walesaren har dock fått ett erbjudande på ålderns fotbollshöst.
Födelsestadens lag har erbjudit honom att spela för klubben ifall United ej förlänger kontraktet med Giggs.
Detta hade givetvis varit en fjäder i hatten för Cardiff och en fingervisning om att man har högsta ligan i sikte. Giggs har själv sagt att han inte hade haft något emot att spela för klubben han stöttade som barn.
Satsningen på rutinerade namn är Cardiffs signum inför framtiden.
Under Silly-season har det spekulerats i ett flertal namn från Premier League.
West Hams Boa-Morte, Chopra från Sunderland och Chad Evans från Manchester City har varit heta namn på transfermarknaden i Wales. Även Leroy Lita från Reading har varit högintressant för The Bluebirds.
Yttermittfältaren Chris Burke från Glasgow Rangers är dock klar för klubben och tros kunna få sitt genombrott i klubben. Burke värvades då klubben insåg att man inte längre kunde behålla Aston Villa-lånet Wayne Routledge. Routledge hade att välja mellan kontrakt från Cardiff och Queens Park men valde Queens Park då klubbens nya ägare har höjt lönetaket i den nyrika Championshipklubben.

Queens Park imponerar dock inte som man borde med tanke på den klubbkassa som man nu har. Ägarna som sägs vara rikare än Chelseas Roman är mer engagerade att blanda sig i tränarnas laguttagningar än att försöka få framgång i klubben från västra London.

Ifrån västra London kommer även Fulham. Klubben som alltid arbetar med små medel och som oftast lyckas välta de stora giganterna. Detta har både Chelsea och Arsenal fått erfara.
Svensken Fredrik Stoor värvades inför säsongen men anses inte platsa i klubben.
Manager Roy Hodgson anser att Stoor inte riktigt håller måttet för Premier League. John Pantsil har därför blivit Stoors baneman och placerat svensken på Craven Cottage-bänk.
Hodgson anser att Pantsil är bättre defensivt än vad Stoor är och då klubben har ett så pass offensivt mittfält vill han hellre ha Pantsil till höger i backlinjen.
Stoor har tröttnat på bänken och självmant satt upp sig på transferlistan.
Fredrik var nog inte så Stoor som många trodde?!

Manchester United krossade Chelsea igår. Giganternas kamp på Old Trafford hade en solklar vinnare där United gick rättvist ut ur striden. United var numret större. I efterhand har Ronaldo fått rubriker igen. Nyligen utsedd till världens bästa spelare så hånades portugisen igår av Chelseafansen där de sjöng om hans våldsamma krasch med sin Ferrari.
Uniteds raksträcka mot guldet lär inte krascha hur som helst. Skall Ronaldo dessutom få min respekt så får han hålla sig på benen. Hastigheten mot guldet klarar inte av gnällspikar vid ratten.

Inga kommentarer: