TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 9 januari 2009

Det senaste från England!

*Silly Season är precis som vanligt, 99 % rykten och 1% övergångar. Alla de fyra stora verkar ligga lågt och fortsätta säsongen med de trupperna de har, den enda klubben som är riktigt aktiv är Manchester City men än så länge har det stannat vid ett nyförvärv, vänsterbacken Wayne Bridge från Chelsea, köpt för ca 12 miljoner Pund.

*Morecambe i League Two har förbjudits av ligan att köpa några nya spelare. Anledningen är att mer än 60 % av klubbens intäkter går till löner vilket inte är tillåtet enligt ligareglerna. Klubben får varken köpa eller låna spelare tills detta justerats.

*Det har spekulerats friskt om West Hams isländska ägare och hans ekonomiska problem och att de skulle leda till att klubben måste sälja några av sina viktigaste spelare (Green, Bellamy och Upson). Från klubbens håll meddelas att ingen av de viktiga spelarna skall säljas under januari utan de ska stanna på Upton Park. Däremot vill klubben sälja ett par spelare som inte platsar eller kostar för mycket och de spelarna det handlar om är Lee Bowyer (lånas ut till Birmingham), Luis Boa Morte, Lucas Neill, Calum Davenport och Matthew Etherington (såld till Stoke).

*Jermain Defoe är tillbaka på White Hart Lane efter ett år på sydkusten hos Portsmouth. Han såldes för 7,5 miljoner Pund och köps nu tillbaka för 15 miljoner Pund. För ett år sedan hade man Keane och Berbatov i truppen och därför såldes Defoe och det misstaget kostar nu Spurs i runda slängar 90 miljoner sek.

*Carlos Tevez permanenta övergång till Man U ser ut att rinna ut i sanden. Klubben tvekar att betala saftiga 380 miljoner till MSI i övergångssumma och dessutom kräver Tevez/agenten 1,5 miljoner i lön per vecka. Jag förstår klubben, det finns alternativ som är lika bra men mycket billigare. Real Madrid är tydligen intresserade om det inte blir något med United.

Inga kommentarer: