TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 18 januari 2009

Söndag

Vaknade i morse runt nio. Kollade ut, såg att det kommit lite snö och konstaterade att termometern visade 0 grader.
En perfekt dag att sitta hemma och fördriva tiden med gambling och engelsk fotboll av högsta klass.
Dagens matcher är först londonderbyt mellan West Ham och Fulham klockan 14:30 och sedan en riktigt het match, Tottenham-Portsmouth på White Hart Lane med start 17:00.
West Ham har spelat upp sig senaste tiden efter en jobbig period och jag tror att laget svetsats samman av allt negativt snack angående spelarförsäljningar och dålig ekonomi.
Det enda som oroar inför dagens match är Craig Bellamys vara eller icke vara i klubben. Han jagas av Tottenham och Manchester City och har enligt media uppgifter hotat med strejk om inte klubben går med på att sälja honom. De senaste uppgifterna säger att City bjudit 14 miljoner pund (nästan 170 miljoner sek) och det är ju ett sjukt överpris och hade jag bestämt i West Ham hade jag sålt honom med en gång för det priset.
En sak är nog säker, Bellamy kommer inte att spela i dagens match.
Fulham kommer till Upton Park med ordinarie lag sånär som på mittfältsgiganten Jimmy Bullard som saknas för fjärde matchen i rad.

Preliminär startelva för Fulham
Schwarzer;
Pantsil, Hughes, Hangeland, Konchesky;
Dempsey, Murphy, Etuhu, Davies;
Zamora, Johnson


Fulham är ett lag det är riktigt svårt att göra mål på, de har bara släppt in 14 mål på 19 matcher. På bortaplan har de inte vunnit denna säsong och har på nio borta matcher målskillnaden 2-6. Som vanligt kommer de prioritera försvaret först och det känns svårt att gissa utgången av matchen.
Får West Ham ett tidigt mål måste Fulham upp ur skyttegravarna och då kan det bli en riktigt trevlig match, blir det inte så finns stor chans till en tillknäppt och målsnål match.

Dagens andra match spelas mellan PL:s krislag nummer ett Tottenham och Portsmouth. Redknapps och Defoes övergångar mellan klubbarna ger extra krydda åt matchen och att Spurs fansens största hatobjekt Sol Campbell spelar i Pompey ger ytterligare en dimension åt matchen. Dessutom är gamle Arsenalbacken Tony Adams manager i Portsmouth
I höstas på Fratton Park hånades Campbell av tillresta Tottenhamfans och flera av dem har nu åtalats för dessa ramsor.
Tottenham ligger just nu sist i ligan och trots mängder av dyra nyförvärv de senaste åren (Woodgate, Modric, Bent, Defoe m.fl) underpresterar laget.
I mål har man en pajas vid namn Heurelho Gomes, en spelare som får Frösö-Frasse att framstå som en alldeles utmärkt målvakt. Hans tabbar och den osäkerhet han sprider har förlorat åtskilliga poäng denna säsong.
Spurs behöver verkligen tre poäng och jag tror att med hjälp av ett massivt publikstöd kammar man hem en efterlängtad seger.

Dags att ta plats i soffan !

Inga kommentarer: