TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 27 januari 2009

Det drar från transferfönstret!

Då man trodde att stiltjen hade lagt sig med övergångarna i den engelska ligan så blåser det upp igen. Efter helgen finns det massor av övergångar och spekulationer.
Arsenal,som inte haft någon vidare framgång sedan Thierry Henry och Fredrik Ljungbergs dagar, håller fortfarande på att fjäska för Zenit S:t Petersburgs Andrei Arshavin. Den lilla ryska trollkarlen har sedan han glänste i EM förra sommaren varit hett stoff på transfermarknaden. Men turerna kring grabben är många och även krångliga. Nu tjafsas det om priset. Någonstans inom mig har jag en känsla om att den där Arshavin kan komma att bli en ny Rebrov. Ni vet ukrainaren som värvades till Tottenham för stora summor men som där inte alls levde upp till förväntningarna. Eller lite som Schevtjenko då han gick efter en makalöst imponerande era i Milan till att totalfloppa i Chelsea. Någonstans ringer det en varningsklocka.

West Ham har signerat sitt första förvärv i transferfönstret.
Savio Nsereko från italienska Brescia. 19 åriga Nsereko imponerade stort i det tyska landslaget under U19 VM och ses som ett stort framtidslöfte. West Hams tekniske direktör Gianluca Nani, som likt managern Zola är italienare har bra koll på Nserekos CV efter spelarens tid i italienska ligan.
Och samtidigt som man förstärker truppen så tappar man också.
Hayden Mullins har signerat ett tre och ett halvårs kontrakt med Portsmouth. I West Ham spelade Mullins sammanlagt 192 matcher. Han gjorde under sina fem och ett halvt år i klubben

6 mål och är den spelare i dagens trupp som tillhört truppen längst tid.

Tottenham och Harry Redknapp vill värva sig upp ur bottenträsket.
Pascal Chimbonda värvas tillbaka från Sunderland medan Carlos Cudicini värvas från bänken i Chelsea. Ännu ett tecken på att man inte har förlåtit Heurelho Gomes dåliga inledning i klubben. Det är fortfarande mycket märkligt i mina ögon hur ett lag med spelare som
David Bentley, Michael Dawson, Didier Zokora, Aaron Lennon, Luka Modric, Tom Huddlestone och Roman Pavlyuchenko kan underprestera så som Tottenham har gjort sedan säsongens början. Ett riktigt mysterium faktiskt.

Har Killer-Svensson lagt fotbollsskorna på hyllan en gång för alla? Ja det är svårt att tro något annat då man i dagarna fått reda på att den förra landslagsbacken nu är assisterande manager i Southampton. Detta efter att manager Jan Pootvliet fick sparken förra helgen och samtidigt fick ta på sig skulden för klubbens fattiga framgångar på senare tid.
Klubbens fans är kluvna i frågan. En del anser att det är rätt att plocka in ifrån truppen som har känslor för laget och bra insyn i klubben. Andra tror att allt är ett verk av ordförande Rupert Lowe och ett sista försök för denne att klara sig kvar inom klubben.
Svensson är ett aktat namn på St Marys och mycket uppskattad för sina år i klubben.
Jag är delvis skeptisk till spelare som iklär sig en tränarroll. De lever i huvudsak på sina namn som fotbollsspelare och det säger inte ett dyft om hur dem är som tränare.
Men hur som helst så önskar jag Michael Svensson lycka till och att han hjälper till att dra upp Southampton ur dyn. En klubb som The Saints är inte värda ett sådant öde.

Inga kommentarer: