TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 13 januari 2009

Skrällkväll i FA-Cupen?

Kvällen matcher i FA-Cupen tillhör fortfarande tredje omgången efter att matcher senast antingen ställdes in på grund av vädret eller krävde omspel. Birmingham har två inställda matcher på rad i ryggen då de ikväll möter Wolverhampton i den 3:dje omgången av FA-cupen.Har laget matchtempo för att ta sig an det lag som i ligan är dem överlägsna? Sist lagen skulle mötas så tvingades domaren ställa in matchen på St Andrews för att planen var stenhård av kylan.Några månader tidigare möttes man och spelade oavgjort i en match som mycket påminde om en allsvensk toppmatch. Hög intensitet och bra fotboll. Wolves manager Mich McCarthy lär vädra truppen och rotera, något som kan gynna Birmingham då dessa tar hårt på cupen och ställer upp med ordinarie lag.

Bristol City har alla chanser till skräll i kvällens omspelsmatch i cupen hemma mot Portsmouth.Detta efter 0-0 på Fratton Park och också med tanke på Pompeys dåliga form och många skador. Manager Tony Adams har inte riktigt lyckats att axla den mantel som Redknapp lämnade efter sig. Resultaten har pendlat mellan hopp och förtvivlan och Adams har flera gånger fått kritik för sitt defensiva tänk. Den ryska ägaren Alexandre Gaydamak förväntar sig resultat av den trupp han pumpat in miljarder i. Vid en sorti ur den cup man är regerande mästare i så kan mycket väl galgen vara nära för den gamla stjärnbacken.

West Bromwich greppar de sista livlinorna för att även nästa säsong kunna spela i den högsta ligan. Klubben är i desperat behov av en anfallare och har anmält intresse av FC Nürnbergs grekiska anfallssess Angelos Charisteas. Charisteas har själv uttryckt önskemål om att få spela i England. Inför kvällens bortamatch i cupen mot Peterborough finns han dock inte med i truppen. Något som kanske är synd, med tanke på den oförmåga WBA har att göra mål och även med tanke på att Peterborough för tillfället är ett formstarkt gäng.

Ifall Millwall vinner ikväll borta mot Crewe Alexandra så får dem i fjärde omgången möta Premier League-motstånd.Segraren i matchen Hull-Newcastle står isåfall på menyn och skulle innebära en rejäl styrkemätare för södra Londons lejon. Newcastle har underpresterat hela säsongen samtidigt som Hull på senare tiden gjort en del bottennapp. Detta hade passat ett formstarkt Millwall som handen i handsken.
Kvällens nio matcher lär säkert bjuda på en del skrällar.

Inga kommentarer: